Субота, 20 Квітня, 2024

У Палаці спорту завершили зведення каркасу спортивної арени

У Палаці спорту добудували головний вхід та п’ять аварійних виходів. Також повністю завершили зведення каркасу спортивної арени. На будівництво унікальної спортивної арени вже використали 112 мільйонів гривень. Далі на khmelnytskyi-future.

Палац Спорту

Будівництво Палацу спорту на вулиці Прибузькій, 5/1а, триває вже понад рік. Будівельні роботи стартували у березні 2019 року. Унікальна спортивна арена буде складатися з чотирьох поверхів. У Палаці спорту функціонуватимуть два корпуси: спортивний та оздоровчий. Також Палац спорту матиме адміністративні, медичні, розважальні, господарські приміщення, роздягальні, тренажерні зали. Тут будуть створені усі необхідні умови для комфортного активного відпочинку відвідувачів.

Що вже встигли зробити

Результатами того, що вже встигли зробити у Палаці Спорту, вкотре поділився на своїй сторінці у соціальній мережі міський голова Олександр Симчишин. Міський голова називає будівництво Палацу спорту найпотужнішим в місті та області за незалежної України. Міський голова нагадує, що два роки тому наше місто перемогло в конкурсі і отримало державне співфінансування. Наразі Палац спорту готовий приблизно на 40%. 

Олександр Симчишин зауважує, що темпи будівництва Палацу спорту вражають всіх, хто його відвідує. Наразі вже завершено спортивно-адміністративну і господарську будівлю. Міський голова додає, що вже повністю завершили зведення каркасу спортивної арени. Вона буде багатофункціональною та вміщуватиме до трьох тисяч глядачів. Тут проводитимуться концертні події, фестивалі, виставки, спортивні змаганні, конференції, презентації та інші різноманітні заходи.

Також тут добудували головний вхід та п’ять аварійних виходів. Вентиляція у будівлі вже працює. Залишилися лише внутрішні роботи: підключити освітлення, встановити покриття, облаштувати сидіння. Наразі будівельні роботи призупинено, оскільки не вистачає коштів. Про це йдеться в сюжеті МТРК «Місто».

Фінансування

Загальна вартість проекту становить майже 280 мільйонів гривень. У грудні минулого року на продовження будівництва Палацу Спорту з міського бюджету виділили 10 мільйонів гривень. За словами міського голови, вже використали 112 мільйонів гривень, з них 32 млн. гривень – кошти міського бюджету, а 80 млн. гривень – з державного. Міський голова сподівається на виконання державою своїх зобов’язань щодо співфінансування об‘єкту в 2020 році.

«Зараз ми вчергове боремося за кошти з державного бюджету. Позиція Міністерства спорту вселяє оптимізм. Допомагають і окремі народні депутати, спортсмени. Віримо у розуміння перспективи нашого Палацу спорту, бо заклади такого рівня потрібні не лише місту, а й державі», – розповідає Олександр Симчишин.

За словами міського голови, якщо все ж таки вдасться отримати 160 мільйонів гривень, на які подали заявку, з держбюджету, то готову арену презентують вже наприкінці грудня. Якщо ж фінансів від держави місто так і не отримає, темпи робіт будуть сповільнені.

Реакція соцмереж

Мешканці міста задоволені тим, що у Хмельницькому з’явиться такий унікальний спортивний об’єкт. Користувачі соцмереж з нетерпінням чекають на його масштабне відкриття. Також хмельничани висловлюють вдячність міському голові, бажають успіхів та успішно запустити Палац спорту в експлуатацію. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.