Четвер, 25 Квітня, 2024

Хмельничанка просить заборонити російськомовну музику в громадському транспорті 

Минулого місяця хмельничанка Ірина Білик залишила звернення на сайті електронних петицій Хмельницької міської ради. Жінка просить заборонити російськомовну музику в маршрутках, автобусах та тролейбусах. Деталі дізнайтеся з khmelnytskyi-future.com.ua.

Жінка проти російськомовної музики в транспорті

Подолянка створила петицію на сайті та просить аби хмельницькі керманичі заборонили російськомовну музику в громадському транспорті: маршрутних таксі, автобусах та тролейбусах. Ірина Вікторівна Білик стверджує, що українська мова є єдиною державною мовою в Україні, а російська мова у відкритому просторі створює підстави для конфліктних ситуацій. Також за словами хмельничанки саме російська мова є одним з методів впливу “русского мира” на українців. Авторка петиції вважає,  що більшість виконавців російської музики відкрито підтримували анексію Криму або порушували закон, гастролюючи на окупованих територіях. Що стосується українських пісень, то пані Ірина запевняє, що у нас є дуже багато якісної української музики, яку не всі громадяни для себе відкрили.

Потрібно зазначити, що станом на двадцяте лютого петицію підписали 69 хмельничан. Нагадаємо, що аби звернення розглянули у міській раді за неї має проголосувати щонайменше п’ятсот осіб. І до кінця збору підписів залишилося п’ятдесят вісім днів. Якщо ви хочете підтримати петицію, переходьте за посиланням.

льл

Парламентарі хочуть заборонити не лише російську, а й українську музику

Додамо, що шістнадцять народних обранців нещодавно зареєстрували у Верховній Раді проект закону, який передбачає заборону звучання фільмів та музики у громадському транспорті. Тобто пасажири, їдучи на роботу в маршрутному таксі, будуть їхати просто в тиші. І не буде виникати жодних конфліктних ситуацій на якій мові транслюється фільм чи лунає пісня з радіоприймача. А трансляція фільмів чи музики на пасажирських рейсах буде можливою лише через навушники. 

Як працює громадський транспорт в Європі

В Європі з трансляцією музики та фільмів в громадському транспорті немає жодних проблем. Наприклад, в Німеччині ніхто на весь салон автобуса не вмикає і фільм чи музику. Пасажири в цій країні у громадському транспорті чують лише оголошення про зупинки. А будь-яка трансляція фільмів чи музики на міжнародних рейсах заборонена  адже це може відволікати водія та створити дорожно-транспортну пригоду. Що стосується міжміських автобусних перевезень, то пасажирам пропонується фільми чи музика, проте прослуховувати її можуть лише через власні девайси, використовуючи навушники. Крім того, пасажири в Німеччині можуть обрати в яких вагонах подорожувати – в тихих чи там де їдуть люди з дітьми. І в усіх вагонах пасажирів просять не слухати музику чи дивитися фільми без навушниках. А у тихих зонах навіть просять не розмовляти по мобільному телефоні.

А яка ваша думка? Чи заважають вам російськомовні пісні в маршрутках та автобусах? Ви підтримуєте петицію хмельничанки? Чи краще взагалі їздити в громадському транспорті без музики?  Чекаємо ваших коментарів. Нам важлива ваша думка.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.