П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Статут Хмельницького буде виданий у формі японських коміксів

Статут Хмельницького буде виданий у формі японських коміксів манга. Таким чином, автори проекту прагнуть у легкій та цікавій формі допомогти молоді розібратися у тонкощах місцевого самоврядування. Далі детальніше розповість «Хмельницький Майбутнього».

Статут міста – це документ, який регулює взаємодію мешканців, влади, правоохоронних та інших структур однієї територіальної громади. Однак навіть не всі дорослі знають про основні положення цього документу. Тепер розібратися в особливостях місцевого самоврядування усі бажаючі зможуть за допомогою статуту у формі японського коміксу манга.

Минулого тижня автори проекту презентували початкові напрацювання щодо статуту Хмельницького у коміксах манга. Такий статут-комікс буде, в першу чергу, орієнтований на молодь 16-17 років. Зазначимо, що на сторінках коміксу не буде винесено весь статут міста, а лише найголовніші моменти. Основна мета проекту полягає в тому, щоб ознайомити молодь з особливостями місцевого самоврядування та зробити це у доступній формі за допомогою коміксів. Також для кращого та легшого сприйняття інформація зі статуту буде замінена простими словами. Це допоможе хлопцям та дівчатам краще зрозуміти місцевий статут. Про це йдеться в сюжеті МТРК «Місто».

Проект реалізовує Агенція сталого розвитку «АСТАР» за підтримки Всеукраїнської ініціативи «Активна громада». Автором коміксів стала студентка Хмельницького національного університету Таїсія Яневич. За два місяці планують видати тисячу примірників коміксів. Їх презентують хмельницьким старшокласникам. Також до проекту планують залучити депутатів міської ради.

Розробники проекту сподіваються, що статут-комікс зацікавить молодь і вони ознайомляться з повною версією документу.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.