Четвер, 25 Квітня, 2024

Поблизу Хмельницького збудують біопаливну електростанцію

Електростанція буде працювати на соломі. Дізнайтесь більше інформації з Хмельницькийfuture.

Загалом, ТОВ “Хмельницька біопаливна електростанція” є ініціатором цієї ідеї та планує побудувати біопаливну електростанцію з потужністю сто тридцять мегаватт.  

Майбутня електростанція буде розташована на території  Лісовогринівецької ОТГ у Хмельницькому районі і матиме площу у п’ять гектарів.

Потрібно зазначити, що основне обладнання і технологію планує поставити данська компанія.  

Зазначимо, що наша країна кожного року збирає майже п’ятдесят тонн зернових культур. Відповідно утворюється така ж кількість соломи, яка є чудовим матеріалом для електростанцій. Сьогодні ж для виробництва теплової енергії використовується не більше одного відсотку доступного потенціалу.

До прикладу, на майбутній електростанції, яка буде знаходитися  в Лісогринівецькій ОТГ будуть використовувати солому різних типів в тюках Хестона. І це двісті сімдесят тисяч тонн біоматеріалу на рік.

Загалом, головною перевагою соломи є нейтральність щодо викиду СО2 в атмосферу. А це означає, що спалювання соломи не підвищує вміст парникових газів у повітрі. Також потрібно враховувати ще один нюанс – зольність соломи становить два-десять відсотків. Тобто при спалюванні соломи зола стає в’язкою вже при 600 градусах, а для електростанцій висока температура пари означає високу ефективність вироблення електроенергії.

А лідером у світі по спалюванню соломи є Данія. І на сьогоднішній день в країні працює десять тисяч фермерських котлів потужністю до 1 МВт і близько сімдесят великих котлів, які спалюють солому в містах для систем теплопостачання.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.