Четвер, 25 Квітня, 2024

На Хмельниччині з'явилася нова електростанція. Чи вплине вона на тарифи?

Більше інформації дізнайтесь з Хмельницькийfuture.

У місті Кам’янець-Подільському на базі КП “Міськтепловоденергія” почала функціонувати нова електростанція з когенераційними газовими установками.

Що саме цікаво, новостворена станція виробляє одночасно електричну і теплову енергії.

Де взяли гроші?

Все обладнання для нової електростанції придбали за гроші Світового банку. Проте усі необхідні роботи по встановленню установок здійснили силами комунального підприємства “Міськтепловоденергія”. Таким чином, загальна вартість проекту коштувала тридцять п’ять  мільйонів гривень. Загальна ж потужність станції становить 4,89 МВт.

Електроенергію, яку вироблятиме нова станція використовуватимуть лише для власних потреб “Міськтепловоденергія”. А саме: для надання послуг з водо- та теплопостачання, водовідведення.

До того ж когенераційна технологія (тобто комбінованого виробництва теплової та електричної енергії) значно зменшить витрати палива і скоротить викиди в повітря парникових газів і шкідливих речовин.

 

Як зміниться життя кам’янчан після появи нової електростанції?

Якщо писати мовою цифр, то за підрахунками річний економічний ефект для міста має перевищити одинадцять мільйонів гривень.

До того ж нова станція дасть містянам енергетичну стабільність: збереже Кам’янець-Подільський від аварійних та планових віялових відключень електроенергії. До речі, подібних відключень з початку 2019 року було аж чотирнадцять.

Щодо тарифів, то про їх зменшення мова не йдеться, проте влада Кам’янця має сподівання, що новостворена електростанція стримуватиме їхнє зростання.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.