П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У планах міської влади реставрувати будинок культури

Міський будинок культури, що знаходиться за адресою: вулиця Проскурівська, 43 хочуть реконструювати. І на офіційному сайті Хмельницької міської ради навіть є проект рішення виконкому. Більше інформації дізнайтесь з khmelnytskyi-future.com.ua.

Трішки істобудинок культурирії

Історія цієї будівлі розпочалась з далекого 1907 року, яку збудував  Сруль-Борух Шильман. Це був перший у місті театр. Пізніше у 1920 році радянська влада націоналізувала приміщення. А з 1925 року став повноцінно діяти український державний драматичний театр. Загалом, у театрі розпочалося справжнє життя, виступали творчі колективи. Культурні заходи почали відвідувати мешканці міста, а особливо молодь. Адже у перше повоєнне десятиліття відроджували не лише промисловість та економіку, а й культуру та дбали про дозвілля містян.   

Будинок культури у наш час

У Хмельницькому не так багато історичних будівель, проте вони є. І одна з них – це Хмельницький міський будинок культури. Вишукана споруда у стилі модерн зачаровує своєю архітектурою та красою. Проте будинок потребує реставрації. Так сталося, що під час зведення сусідньої будівлі міському будинку культури було завдано чималих збитків. Першим серйозним ударом для історичної пам’ятки стало забиття паль, а потім під будівлею зробили водовідведення. І як результат – дощові води систематично підмивають фундамент, якому більше ста років. Також по будинку йдуть тріщини, тому все це потребує реконструкції. 

В управлінні культури зазначають, що роботи будуть проходити у два етапи. Спершу укріплять фундамент, перекриють дах та реставрують глядацький зал. Ну, а другий етап включає у себе купівлю відповідного обладнання для кращої роботи будинку культури. 

Додамо, коли буде відремонтований будинок культури та за які кошти наразі невідомо. Адже проектно-кошторисну документацію, яку розробили ще в 2017 році, мають передати управлінню капітального будівництва для коригування.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.