Четвер, 25 Квітня, 2024

Де сонячні батареї будуть розміщені у Хмельницькому?

Цікаво? Дізнайтесь більше разом з Хмельницькийfuture.

Отже сонячні батареї таки функціонуватимуть у нашому місті. Будуть розміщені сонячні електростанції на дахах комунальних споруд. Потужність батарей буде складати один МВт за дев’ятсот тисяч доларів.

А все завдяки Хмельницькому енергетичному кластеру, який розробив економічну модель і знайшов  інвестора із за кордону.

Отже, якщо вірити проекту, то незабаром у місті Хмельницькому буде обладнано десять великих або тридцять маленьких дахів споруд комунальної власності. Проте комунальні дахи мають бути виключно плоскі з кутом нахилу не більше п’яти градусів.

Також є обмеження щодо площі. Електростанції будуть розміщуватися лише на дахах від двісті пятидесяти квадратних метрів.

Інвестори будуть займатися монтажними роботами та виплачувати гроші за оренду дахів. Відповідати за сонячні електростанції буде комунальне підприємство.

До речі, електроенергію продаватимуть по “зеленому тарифу”.

Що таке “зелений тариф”?

Це особливий тариф по якому держава купує електрику у приватних осіб, які виробили її за допомогою сонячних або вітрових електростанцій. Тобто якщо встановити сонячну батарею в себе на будинку, то ви теж матимете можливість продавати електроенергію. Проте, потрібно пам’ятати, максимальна потужність приватної електростанції не повинна перевищувати тридцять кіловат.

Саме тому облаштування сонячних батарей популярне не лише по всій Україні, а й на Хмельниччині. Нагадаємо, що нещодавно в Кам’янеці-Подільському районі ввели в експлуатацію сонячну електростанцію потужністю 63,8 МВт. Це наймасштабніша сонячна електростанція у Хмельницькій області.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.