Субота, 20 Квітня, 2024

Як вибрати паливо для залізного коня?

З появою машини у її власника, крім комфорту, з’являється багато питань і міркувань. Ці знаки питання, які крутяться у вас в голові різні: яке СТО вибрати? Де “перевзуватися”? Де заправлятися? За якою ціною купувати бензин? І сьогодні ми детально поговоримо про вибір АЗС. Ця стаття буде корисна не тільки споживачам, але власникам автозаправних станцій. До речі, потрібно відзначити, що багато підприємств мають у себе на території міні-АЗС, що дозволяє не тільки економити, але і заправлятися якісним паливом. Але пам’ятайте, що завжди потрібен хороший сервіс АЗС, який дозволить вам уникнути проблемних ситуацій і завжди бути на висоті. Але, зараз, не про це. Будемо розвіювати або підтверджувати деякі міфи:

  1. Будь-який водій бажає для своєї “ластівки” тільки якісний бензин. І його якість на АЗС залежить не від бренду, а від нафтопереробного заводу. І увага – для одного регіону бензин і дизпаливо дуже часто постачаються з одного і того ж заводу на заправки різних брендів. Тобто – все, що ви заливаєте в бак було доставлено з однієї “бочки”. Чому тоді на один заправках бензин неякісний і бувалі водії об’їжджають їх стороною, а на інших постійний потік машин!? А пов’язано це з дотриманням контролю якості на кожній конкретній АЗС.

  2. Чи справді на заправках не доливають пальне?

Ходять легенди про те, що працівники АЗС не доливають пальне і наживаються на вашій неуважності. Але фахівці стверджують, що це просто міф. По-перше, для того, щоб відчути хороший прибуток, потрібно добре недоливати. По-друге, в тех документах на автомобіль вказується тільки об’єм паливного бака, але не враховується обсяг горловини, де теж знаходиться бензин. І в залежності від конструкції в горловину легко може увійти п’ять-шість літрів палива. Ми ні в якому випадку не захищаємо заправників, але ці нюанси потрібно враховувати. Але, на жаль, ніхто не дає стовідсоткової гарантії, що на конкретній АЗС не грішать з паливороздавальною колонкою.

3. Чи потрібно роз’їжджати по місту в пошуках дешевих цін?

Логіка в цьому є, адже ви економите гроші. Але існує думка, що якщо шукати дешеву АЗС, то можна проїздити зекономлені гроші в трубу. Насправді це не зовсім так. В основному, водій їде по стандартному маршруту і може промоніторити ціни. І коли необхідно заправляти машину, то бажано спланувати поїздку так, щоб заправка з дешевим паливом була по дорозі.

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.