Неділя, 8 Вересня, 2024

Палац Спорту може не отримати державного фінансування

У Хмельницькому триває будівництво Палацу Спорту. Цього року з міського бюджету виділили десять мільйонів гривень на будівельні роботи. Однак цих коштів вистачить підряднику лише на три місяці. Місто очікує фінансування з держбюджету. Далі про це детальніше на khmelnytskyi-future.

Будівництво Палацу Спорту

На початку 2019 року, на вулиці Прибузькій, 5/1а, розпочалося будівництво унікального Палацу Спорту. Ця спортивна арена матиме чотири поверхи. Згодом у березні заклали капсулу під будівництво спортивної арени. Це буде унікальна багатофункціональна споруда, де проводитимуть різноманітні змагання та інші масові заходи. Палац Спорту буде розрахований на три тисячі глядачів. Споруда матиме чотири поверхи. Тут функціонуватимуть два корпуси: спортивний та оздоровчий. Перший корпус буде призначений для тренувань спортсменів вищої кваліфікації, а також тут проводитимуть змагання. А от другий корпус буде розрахований на те, щоб тут відвідувачі мали змогу активно та корисно проводити дозвілля. Багатофункціональна зала проводитиме заходи всеукраїнського та міжнародного рівня.

Будівельні роботи наразі активно тривають. Новорічні вихідні тривали недовго. Роботи з будівництва відновили уже з другого січня. Кожного на об’єкті працюють понад п’ятдесят людей.

Фінансування будівництва Палацу Спорту

Загальна вартість проекту становить майже двісті вісімдесят мільйонів гривень. Нагадаємо, що наше місто перемогло у конкурсному відборі для надання державної субвенції місцевим бюджетам на будівництво та реконструкцію палаців спорту. Хмельницький отримав п’ятдесят чотири мільйони гривень з державного бюджету на зведення спортивної арени. У травні минулого року, під час позачергової сесії Хмельницької міської ради, спрямували додаткові кошти на будівництво Палацу Спорту. З міського бюджету направили майже двадцять мільйонів гривень. 

Цього року на продовження будівництва Палацу Спорту з міського бюджету виділили десять мільйонів гривень. Але цих коштів  підряднику вистачить лише на три місяці. Далі Хмельницький очікуватиме коштів з державного бюджету. Однак існує вірогідність, що гроші так і не будуть отримані.

«Було закладено 150 мільйонів, але тепер нам кажуть, що ця сума планувалася з коштів, які мали отримати з легалізації грального бізнесу. Оскільки з цим виникли проблеми, коштів може не бути», – зазначив міський голова Олександр Симчишин.

Міський голова зазначає, що якщо з державного бюджету гроші так і не виділять, будівництво Палацу спорту не припиниться. Однак темпи робіт вже не будуть такими швидкими. Це означає, що унікальну спортивну арену відкриють пізніше, а не тоді, коли планували. Завершити будівництво багатофункціонального Палацу Спорту передбачали до тридцять першого грудня цього року. Про це йдеться в сюжеті МТРК «Місто».

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.