П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Хмельничани зможуть розрахуватися за проїзд у громадському транспорті банківською карткою

Вчора, 7 листопада, міський голова Олександр Симчишин підписав меморандум про співпрацю з компанією «Visa» щодо запуску пілотного проекту по впровадженню функціоналу безготівкової оплати проїзду у громадському транспорті. Далі про це детальніше розповість «Хмельницький Майбутнього».

Хмельницький міський голова Олександр Симчишин підписав Меморандум про співпрацю з компанією «Visa». Компанія долучиться до процесу впровадження електронного квитка в Хмельницькому. Це буде додатковий сервіс, завдяки якому з’явиться можливість розрахуватись банківською карткою за проїзд у громадському транспорті міста.

Розрахунок за допомогою картки буде швидкий та зручний. Для цього потрібно буде піднести до стаціонарного валідатора або до мобільного валідатора контролера платіжну картку і таким чином розрахуватись за проїзд.

Завдяки цьому вже у 2019 році хмельничани зможуть розраховуватися  за проїзд у громадському транспорті будь-якою банківською карткою. Кожен пасажир самостійно обиратиме, як йому зручніше сплачувати: готівкою чи за допомогою електронного квитка. Міський голова переконаний, що впровадження таких послуг у громадському транспорті піде на користь усім. Завдяки нововведенням користуватися громадським транспортом стане зручніше.

«Під час участі у Міжнародному саміті мерів Хмельницькому подарували безкоштовну сесію від ТОВ «Віза Україна» компанія долучиться до впровадження електронного квитка у громадському транспорті. Коли ми починали вивчати можливість впровадження електронного квитка, то планували, що це буде окрема картка, проте завдяки майбутній співпраці ми зможемо долучити до процесу банки. Це означає, що оплата за проїзд зможе відбуватися звичайною банківською карткою», – розповів Олександр Симчишин.

Додамо, що така функція успішно працює у багатьох країнах світу, а також в кількох містах України :Житомирі, Чернігові, Тернополі. Незабаром переваги розрахунку банківською карткою за проїзд зможуть відчути і хмельничани. Цей сучасний сервіс стане кроком уперед щодо впровадження у Хмельницькому безготівкових технологій. Нова система повинна запрацювати вже у 2019 році.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.