П’ятниця, 29 Березня, 2024

У Хмельницькому будують приміщення для тимчасового перебування людей похилого віку

У Хмельницькому стартувало будівництво відділення тимчасового перебування міського територіального центру соціального обслуговування. Далі розповість «Хмельницький Майбутнього».

У нашому місті з’явиться приміщення для тимчасового перебування людей похилого віку. Будівельні роботи вже стартували на вулиці Перемоги, 7А. Про це повідомив на своїй сторінці у соцмережі міський голова Олександр Симчишин.

«Люди похилого віку, що опинилися в кризовій ситуації потребують допомоги не менше, ніж діти. Розпочали будівництво відділення тимчасового перебування міського територіального центру соціального обслуговування по вул. Перемоги 7А», – написав на своїй сторінці у соцмережі міський голова.

т

За словами Олександра Симчишина, загальна вартість будівництва та облаштування приміщення відповідно проектно-кошторисної документації зі змінами складає вісім з половиною мільйонів гривень.

Одночасно у відділення зможуть перебувати до п’ятнадцяти людей. Також тут будуть передбачені одномісні і двомісні кімнати. В них будуть облаштовані санвузол та душ.

Міський голова повідомив, що проектом також передбачено облаштування двох навчальних класів для покращення роботи Університету третього віку. Нагадаємо, що він працює за ініціативи Олександра Симчишина для людей похилого віку вже протягом двох років. «Університет третього віку» – це інноваційний проект, завдяки якому люди похилого віку отримують нові корисні знання та відчувають себе потрібними суспільству. «Університет третього віку» діє на базі Хмельницького міського територіального центру соціального обслуговування, що розташований на вулиці Перемоги, 7А. Пенсіонери мають можливість не лише навчитися чомусь новому, а й знайти друзів, розширити коло спілкування та інтересів. Це дозволяє людям старшого віку краще адаптуватися до змін у сучасному світі. Усі заняття в «Університеті третього віку» безкоштовні. Вони проводяться у рамках Комплексної програми «Піклування» у Хмельницькому на 2017-2021 роки. Гроші на проведення занять виділені з міського бюджету.  

Біля відділення тимчасового перебування міського територіального центру соціального обслуговування буде облаштована зона відпочинку. Там також зможуть відпочивати і клієнти сусіднього геріатричного пансіонату.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.