П’ятниця, 29 Березня, 2024

З травня 2019 року знизили ціну на газ для населення

Невже наступного місяця українці будуть платити менше за блакитне паливо? Дізнайтесь подробиці з Хмельницькийfuture.

Так, це, дійсно, правда. Уряд та компанія НАК “Нафтогаз України” погодили зменшення ціни на газ для населення. І у травні цього року споживачі платитимуть 8,247 гривень за один кубометр газу. І це на цілих чотирнадцять копійок нижче ніж є у квітні 2019 року.

Нагадаємо, що на засіданні Кабінету міністрів ухвалили рішення, що ціни на блакитне паливо буде встановлювати “Нафтогаз”. Проте є одна умова –  ціна для населення не має бути вищою ніж 8,55 гривні за кубометр газу. І з першого квітня компанія продемонструвала свою “силу” ціну було знижено на сімнадцять копійок –  з 8,55 гривні до 8,38 гривні за кубометр.

І ось в травні відбудеться чергове здешевлення. Це стало можливе через те, що компанія “Нафтогаз України” спільно з представниками уряду розробила новий механізм визначення регульованої ціни. І як бачимо це дозволило  не тільки уникнути подорожчання тарифу, а й зменшити вартість на чотирнадцять копійок у травні місяці.

Додамо, що за два місяці блакитне паливо для українців подешевшало на 31 копійку. Тобто, якщо у березні ви за сто кубів газу мали заплатити 855 гривень, то зараз 824 гривні 70 копійок. То ваша економія становить трохи більше тридцяти гривень.

Загалом, на вартість газу сильно впливає сезонність. Перед опалювальним сезоном ціни ростуть, а після відповідно падають. І чи збережеться така ціна газу для населення до опалювального сезону – не відомо. Адже у 2018 році ціна газу зросла майже на 70% з мінімального рівня.

Які ваші думки щодо зниження вартості газу? Чи вплинуть ці зміни на формування вашого сімейного бюджету?

 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.