Субота, 20 Квітня, 2024

Хмельничани мають бути готові до зростання цін на воду

Про такі наміри заявив “Хмельницькводоканал”. На скільки піднімуться тарифи дізнайтесь з Хмельницькийfuture.

Подорожчання водопостачання та водовідведення може відбутися у місті Хмельницькому. Не пройшло і року від минулорічних “змін”, як на сайті комунального підприємства “Хмельницькводоканал” з’явилася інформація про чергові нововведення.

Отже, які тарифи пропонують комунальники?

Для багатоквартирних будинків: зараз ціна за один куб води вісім гривень, двадцять чотири копійки, а пропонують підвищити до тринадцяти гривень, сорок дев’ять копійок.

Щодо відведення та очищення стоків, то трішки менші апетити. На сьогоднішній день за один куб стоків хмельничани сплачують вісім гривень, вісім копійок, а  прагнуть зробити одинадцять гривень, п’ятдесят сім копійок.

У приватного сектору інші тарифи: ціна за один куб води становить сім гривень, шістдесят сім копійок, а КП “Хмельницькводоканал” хоче щоб хмельничани платили дванадцять гривень, п’ятдесят чотири копійки.  За водовідведення та стоки доки платимо сім гривень, шістдесят сім копійок, а будемо майже одинадцять, а точніше – десять гривень, девяносто сім копійок.

Проте тарифи можуть бути іншими через те, що останнє слово за Національною комісією, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Це лише “побажання” підприємства.

Додамо, що у вересні 2018 року містяни вже пережили одну хвилю зростання тарифу на воду, проте, як бачимо, цього було недостатньо. Коли споживачі отримають платіжки з оновленими цифрами, наразі невідомо.

Також нагадуємо, що з двадцятого квітня 2019 року жителі Хмельницького стали більше сплачувати за вивіз сміття.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.