Середа, 24 Квітня, 2024

Протягом року року у Хмельницькому планують замінити 142 світлофори

Протягом року року на вулицях Хмельницького планують замінити 142 світлофори. Замість старих лампових встановлять світлодіодні. Вони енергоощадні, адже споживають у 7 разів менше електрики і світять яскравіше. Наразі у Хмельницькому рух на дорогах регулюють близько 3,5 тисяч світлофорів. Найбільше їх на Кам’янецькій. Далі розповість «Хмельницький Майбутнього».

У Хмельницькому перші світлофори з’явилися ще в 70-ті роки минулого століття. Вони працюють і зараз. Однак значна частина цих приладів застаріла. Тому у Хмельницькому почали приділяти велику увагу заміні світлофорів. Замість старих електролампових приладів встановлюють сучасні світлодіодні. Такі прилади дозволяють значно заощаджувати споживання електроенергії. Також вони підвищують безпеку дорожнього руху, адже завдяки світлодіодам забезпечується краща видимість на дорозі. Це також знижує вірогідність виникнення аварій. Сучасні світлофори оснащені спеціальним таймером зі зворотнім відліком часу. Це досить зручно, адже і водій, і пішохід можуть враховувати, чи встигнуть вони вирушити далі чи варто зачекати. 

Цього року у Хмельницькому планують встановити 142 світлофори. З міського бюджету на це виділили майже 2 мільйони гривень. За роботою світлофорів у місті слідкують цілодобово. З початку 2018 року для працівників спеціалізованої монтажно-експлуатаційної дільниці з організації дорожнього руху для цього ввели нічне чергування. Світлофори ламаються не часто, переважно, через зношеність кабелю. Про це йдеться в сюжеті МТРК «Місто».

У 2019 році будуть приділяти увагу заміні світлофорів у віддалених мікрорайонах міста. На Старокостянтинівському шосе та вулиці Тернопільській встановлять нові світлофори, яких раніше там не було. Ці ділянки обрали для того, щоб уникнути аварій.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.