П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Хмельницькому з'явилося електронне табло, яке рахуватиме велосипедистів

Вчора, 29 квітня, на велодоріжці в парку ім. Чекмана, з’явилося електронне табло, яке рахуватиме велосипедистів. Це справжній подарунок усій велоспільноті Хмельницького. Загалом таких табло у нашому місті буде три. Далі розповість детальніше про це khmelnytskyi-future.

Розвиток велоінфраструктури у Хмельницькому

Велоінфраструктура у Хмельницькому продовжує розвиватися. У місті поступово розширюється мережа велодоріжок, велостоянок і велосмуг. Також у Хмельницькому регулярно влаштовують різноманітні велопаради та велозаїзди для популяризації здорового способу життя серед хмельничан. До 2025 року у Хмельницькому планують побудувати майже 100 кілометрів велодоріжок. Хмельничани підтримують розвиток велоінфраструктури у місті. Все більше мешканців міста надають перевагу велосипедам, а не громадському транспорту. Нагадаємо, що у вересні минулого року, у Хмельницькому, з’явилися нові велопарковки. Металеві стійки надала «Нова Пошта». Кошти на встановлення велопарковок виділені з міського бюджету. Велопарковки мають не лише привабливий зовнішній вигляд, а й відповідають критеріям надійності, практичності та безпечності. Вони дозволяють прикріпити велосипед за раму, а не за колесо. Велопарковки пофарбовані у червоний колір.

Електронне табло у парку ім. Чекмана

Для усіх любителів велотранспорту, у парку ім. Чекмана, встановили електронне інформаційне табло, яке рахуватиме кількість велосипедистів. Новий пристрій розташували на велодоріжці.

Станом на 08:48, сьогодні, 30 квітня, в парку ім. Чекмана по велодоріжці проїхали вже 67 велосипедистів. Про це розповів на своїй сторінці у соцмережі начальник управління житлово-комунального господарства Василь Новачок

«Учора встановили одне з трьох електронних інформаційних табло. Вони рахуватимуть хмельницьких велосипедистів. Такий подарунок для міста зробила компанія Нова пошта, торік між іншим, місто отримало 1000 велопарковок», – написав Василь Новачок.

За його словами, ще два таких табло встановлять на Проспекті Миру та вулиці Прибузькій. На думку Василя Новачка, такі електронні табло є стильними, оригінальними та пізнавальними. Василь Новачок пояснює, що електронна система розрізняє велосипедиста від пішохода за швидкістю руху. Тобто якщо велосипед їде дуже повільно, то система його не порахує. Крім кількості велосипедистів, які проїхали велодоріжкою, табло показує час, дату і температуру повітря. Також на ньому є логотип «Нової пошти» та бренд міста. 

Реакція соцмереж

Радник з питань розвитку велоінфраструктури Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Станіслав Клименко привітав Хмельницький з чудовим і потрібним рішенням, для сприяння та пропаганди велосипедного руху.

Хмельничани активно коментують допис Василя Новачка, дякують за такі нововведення. Однак не всі позитивно ставляться до таких інновацій і вважають їх не потрібними. Дехто зазначає, що ці електронні табло не несуть жодної користі і натомість краще облаштувати в парку нові вбиральні. Крім того, користувачі соцмереж вважають, що доречніше було б встановити вимірювач якості повітря. Деякі мешканці міста пропонують зробити у парку прокат велосипедів. 

Фото – зі сторінки Василя Новачка у соцмережі.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.