Середа, 24 Квітня, 2024

У Хмельницькому встановлюють новий світлофор

У Хмельницькому встановлюють новий світлофор. Де він буде знаходитися, розповість далі «Хмельницький Майбутнього».

У Хмельницькому перші світлофори почали з’являтися ще в 70-ті роки минулого століття. Під впливом часу та погодніх умов обладнання застаріло. Багато світлофорів потребують заміни. Адже від правильної роботи цих приладів залежить безпека водіїв та пішоходів. З міського бюджету виділили майже 3 мільйони гривень на заміну старих приладів. Додамо, що сучасні світлодіодні світлофори дають змогу суттєво заощаджувати споживання електроенергії. Ціна виробу залежить від типу обладнання і коливається в середньому у проміжку від 5 до 12 тисяч гривень. Сучасні прилади мають спеціальний таймер зі зворотнім відліком часу. Завдяки йому і водій, і пішохід можуть враховувати, чи встигнуть вони вирушити далі чи варто зачекати. Це підвищує рівень безпеки руху.

При визначенні місць для встановлення нових світлофорів, у першу чергу, звертають увагу на аварійність ділянки дороги. На усіх світлофорах встановлюють світильники для додаткового освітлення пішохідних переходів.

Новий світлофорний об’єкт наразі встановлюють на Старокостянтинівському шосе. Завдяки сучасному приладу буде забезпечено кращу видимість та заощаджено електроенергію.

«Світлофорний об’єкт з пішохідним визивним пристроєм встановлюємо на численні звернення мешканців житлового масиву «Дендропарковий», – розповів начальник відділу організації безпеки дорожнього руху управління житлово-комунального господарства Олександр Ковальчук.

За його словами, тут також облаштують тротуар, встановлять огорожу, «острівець безпеки», а також проведуть освітлення на пішохідному переході,

Цього року також планується встановити світлофорний об’єкт на вулиці Тернопільській, поблизу технологічного багатопрофільного ліцею імені А. Мазура, облаштувати тротуар від житлового масиву «Перший парковий» до вулиці Озерної.

Хмельничани задоволені тим, що на вулицях міста зростає кількість нових світлофорів. Адже завдяки цьому підвищується безпека дорожнього руху.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.