П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Хмельницькому триває будівництво нового парку

У Хмельницькому триває облаштування нового парку. У мікрорайоні Дубове з’явиться нова зона відпочинку, площею понад два гектари. Далі розповість khmelnytskyi-future.

Новий парк у Хмельницькому

Начальник міського управління житлово-комунального господарства Василь Новачок розповів, що парк має пілотну назву «Новий». Ініціаторами створення парку виступили місцеві жителі. На території майбутнього парку наразі тривають земельні роботи. Про це йдеться в сюжеті «Суспільного».

Площа нового парку становить понад два гектари. Він знаходиться між колишнім цегельним заводом та Старим аеропортом. Землю під парк відвели у жовтні минулого року. Депутати Хмельницької міської ради переконали Департамент архітектури, що парк у мікрорайоні Дубове потрібен, адже тут немає комфортної зони відпочинку. Мікрорайон забудований приватними маєтками. Протягом багатьох років територію біля провулку Трудового, що на межі між Старим летовищем і колишнім цегельним заводом, засипали будівельним сміттям і побутовими відходами. Ділянка була дуже занедбана і згодом перетворилася на сміттєзвалище. Однак незабаром тут з’явиться новий парк і всі бажаючі зможуть чудово проводити вільний час на свіжому повітрі.

На цій ділянці планують облаштувати стадіон. Керівник будівельної компанії Давид Арутюнян розповів, що наразі на території майбутнього парку працює четверо людей та один грейдер.

 У соціальній мережі також є сторінка нового парку, де усі бажаючі мають змогу дізнаватися про хід робіт. Вчора, 9 квітня, тут виклали фотографії, на яких видно, як наводять лад на території майбутнього парку та будують футбольне поле. Карантин обов’язково закінчиться, колишній смітник стане чудовим місцем для відпочинку, а діти зможуть тут грати у м’яча.

й

Начальник міського управління житлово-комунального господарства Василь Новачок розповів, що з приходом весни небайдужі хмельничани самостійно розчистили майданчик від непотребу: вивезли сміття та бур’яни.

«Жодних коштів з бюджету на ті роботи, які тут виконуються, не залучаються. Люди, коли дізналися про те, що є можливість чимось допомогти, по мірі можливостей кожен потроху допомагає. Плануємо тут засіяти травичку і розбити невеличке футбольне поле. Парк доволі таки пустий і тут потрібно, щоб були люди. Ми вважаємо, що якщо буде стадіон, тут з’являться дітки», – наголосив Василь Новачок.

За словами Василя Новачка, у закупівлі саджанців для майбутнього парку готові допомогти волонтери. Восени планується провести велику толоку та висадити дерева на території нового парку. Також передбачається облаштувати пішохідні доріжки. Новий парк стане гарним місцем для комфортного та приємного дозвілля на свіжому повітрі.

Реакція соцмереж

Хмельничани не залишаються осторонь від обговорення будівництво нової зони відпочинку. Зокрема, вже понад 600 людей вподобали сторінку парку у соцмережі. На думку мешканців міста, парк в мікрорайоні Дубове є потрібним. Тут зможуть активно відпочивати усі бажаючі. Дехто вважає, що це чудове місце для розміщення пересувних цирків «Шапіто»,  а на кошти від розміщення цирків можна розвивати благоустрій цього парку. Велика територія стане чудовим місцем для створення зони відпочинку. Хмельничани з нетерпінням чекають на новий парк.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.