Четвер, 28 Березня, 2024

Чи потрібні додаткові платні атракціони у сквері ім. Шевченка

Хмельничанам пропонують взяти участь у публічній консультації та висловити свою думку щодо того, чи потрібно встановлювати додаткові платні атракціони у сквері ім. Шевченка. Проголосувати можна до першого квітня. Далі розповість детальніше khmelnytskyi-future.

Атракціони у сквері ім. Шевченка

Сквер ім. Шевченка є одним із улюблених місць відпочинку хмельничан. Тут полюбляють проводити дозвілля молодь та дітки. У сквері можна насолоджуватися фонтанами, квітами, милуватися оновленими скульптурами Миколи Мазура, фотографуватися та чудово проводити вільний час. 

Минулого року у сквері ім. Шевченка почали облаштовувати унікальний дитячий майданчик. Першим етапом його створення стало оновлення двох скульптур Миколи Мазура: «Риба-кит» і «Бабка». Над ними працювали студенти та викладачі вищого професійного училища №11. З цих ремонтних робіт стартувало створення сучасного дитячого майданчика на території скверу. Тепер тут з’явилися різноманітні сучасні атракціони: гірки, канатні ігрові комплекси, інклюзивні гойдалки, зростоміри, хоббітони тощо. Нове обладнання якісне та безпечне. Також встановили інклюзивні каруселі та гойдалку. Усі атракціони є оригінальними та привертають увагу дітей. Усі частини дитячого ігрового комплексу виготовлені закордоном відповідно до сучасних європейських стандартів. Дітки вже із задоволенням тут граються. Хлопчикам та дівчаткам цікаво тут проводити дозвілля. Загальна вартість будівництва дитячого майданчика у сквері ім. Шевченка становить 3,5 мільйони гривень. 

Чи потрібні додаткові платні атракціони у сквері ім. Шевченка

Новий дитячий майданчик у сквері ім. Шевченка вже радує маленьких хмельничан. Дітки із задоволенням граються на сучасних атракціонах. В управлінні житлово-комунального господарства міської ради розмірковують над тим, чи достатньо наявних атракціонів у сквері та вирішили дізнатися думку хмельничан, чи потрібні додаткові платні розваги для дітей?

«Оновлений майданчик вже радує хмельничан своїм сучасним виглядом та оригінальними атракціонами. На майданчику завжди багато дітей, які з радістю тестують ці каруселі. Однак, ми вирішили дізнатися чи достатньо наявних розваг для дітлахів. Тому ми звернулися до представників ВІ «Активна Громада» у Хмельницькому, щоб запитати хмельничан чи потрібні їм додаткові платні атракціони», – розповів керівник управління житлово-комунального господарства Хмельницької міської ради Василь Новачок.

Публічні консультації

Вчора, 11 березня, на своїй сторінці у соцмережі Василь Новачок запропонував хмельничанам взяти участь у публічній консультації та проголосувати. Для цього потрібно відповісти на запитання: «Бути чи не бути додатковим платним атракціонам у парку імені Т. Шевченка». Пропонується два варіанти відповіді:

  1. Так  
  2. Ні.

Проголосувати можна до першого квітня. 

Свою думку можна висловити за допомогою електронного сервісу «Ваша Думка», обравши відповідь за посиланням або надіславши СМС з текстом «5958 (пробіл) номер відповіді» на номер 093-177-00-35. *Ціна смс згідно з тарифом вашого оператора.

«Публічні консультації –  це ефективний та водночас простий спосіб спільного прийняття рішень в громаді. А рішення щодо благоустрою є надзвичайно актуальними та викликають жвавий інтерес у громадян, адже безпосередньо стосуються комфортного проживання в місті. Чудово коли влада консультується з громадянами та запитує їхню думку. Тому, запрошуємо хмельничан долучатися до обговорення та допомогти прийняти рішення щодо атракціонів у парку Т. Шевченка», – розповіла регіональна координаторка ВІ «Активна Громада» у Хмельницькому Юлія Мазур.

Після завершення публічного обговорення результати консультації оголосять під час прес-конференції. На їх основі вирішуватимуть, чи варто встановлювати платні атракціони у сквері ім. Шевченка.  

Реакція соцмереж

Дехто з хмельничан вважає, що таке опитування наразі не доцільне у зв’язку з карантином та поширенням коронавірусу. У свою чергу, Василь Новачок  радить трохи відволіктися від теми вірусів та взяти участь у публічному опитуванні. Також начальник управління ЖКГ додає, що передбачається встановити у сквері якусь цікаву атракцію для дітей, а не звичні батути. Хмельничанка Тетяна вважає, що обов’язково потрібно збільшувати кількість атракціонів, в тому числі, і платних. На її думку, протягом останніх кількох років хмельничани надають перевагу сімейному дозвіллю у паркових зонах. Пані Тетяна додає, що дуже важливо, щоб ці атракціони відповідали усім нормам і вимогам до даних послуг, систематично проводились перевірки якості і безпеки використання.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.