П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Хмельниччина підписала три Меморандуми про співпрацю та партнерство

Вчора, 14 березня, розпочався ІІІ Міжнародний економічний форум «Інвестиційні можливості Хмельниччини». Перші результати його проведення – підписання трьох Меморандумів про співпрацю та партнерство. Далі розповість «Хмельницький Майбутнього».

Одним з ключових моментів Міжнародного економічного форуму «Інвестиційні можливості Хмельниччини» стало підписання Меморандумів. На їх основі будуть розробляти подальшу стратегію співпраці влади області та бізнесу, результатом якої має стати надходження інвестицій в область.

Першим підписано Меморандум з представниками трьох національних компаній, які зацікавлені в подальшому розвитку свого бізнесу в області. Радник голови облдержадміністрації Василь Міракін заявив, що у процесі розробки Стратегії розвитку Хмельницької області головна увага зосереджується на розвитку логістики. Про це повідомляє прес-служба Хмельницької ОДА.

Моніторингові дослідження Світового банку свідчать про те, що Україна займає третю сходинку серед країн пострадянського простору за логістичним потенціалом. А наша область, за цими даними, є першою в Україні. Таким чином, потрібно розвивати логістику на Хмельниччині. Адже вигідне розташування регіону дозволить переміщувати вантажі у різні куточки України та світу. Це дасть змогу підвищити економічне зростання області. Василь Міракін зазначає, що майбутнє розвитку нашої області за інтермодальними логістичними хабами, які являють собою об’єднання великих логістичних компаній та індустріальних парків, де створюються робочі місця. 

«Якщо сьогодні ми розвинемо основні гілки логістики, то зможемо отримати приріст розвитку підприємництва. Ми говоримо про аеропорт, дороги і залізницю. Об’єднавши це на одній локації, ми стаємо найбільш сприятливою територією для розвитку інтермодальних логістичних хабів», – наголосив Василь Міракін.

Меморандум про співробітництво та партнерство з асоціацією «Аеропорти України» цивільної авіації – це ще один важливий документ. Тобто «Аеропорт Хмельницький» повинен виконувати функцію не лише пасажирських, а й вантажних перевезень. Але великою проблемою залишається те, що наразі аеропорт не працює. Обласна та міська влада активно працює над вирішенням цього питання.

На завершення було підписано Меморандум про співробітництво та партнерство між Хмельницькою обласною державною адміністрацією, Хмельницькою обласною радою, Хмельницькою міською радою та громадською організацією «Міжнародний трейд-клуб в Україні». Додамо, що головна мета діяльності цієї організації полягає в інформуванні іноземних бізнесменів про економічні, інвестиційний, інноваційний та туристичний потенціал України та її регіонів. Завдяки підписанню цього Меморандуму, бізнес області зможе надати свої пропозиції для залучення інвестицій та налагодити співпрацю із закордонними інвесторами.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.