Субота, 27 Липня, 2024

У Хмельницькому з'явиться новий парк

У мікрорайоні Дубове почали облаштовувати новий парк. Там, де раніше було сміттєзвалище, з’явиться нова зона відпочинку. Далі розповість khmelnytskyi-future.

Новий парк

Нове затишне місце для проведення дозвілля з’явиться у Хмельницькому. У мікрорайоні Дубове почали будівництво парку. Облаштування благоустрою розпочали декілька днів тому. Наразі звідти вивозять сміття, бур’яни та розрівнюють територію. У соціальній мережі з’явилася сторінка нового парку, де усі бажаючі зможуть дізнаватися про хід робіт. Першого березня тут опублікували відео, як наводять лад на території майбутнього парку. 

Площа нового парку становить два гектари. Він знаходиться між колишнім цегельним заводом та Старим аеропортом. Землю під парк відвели ще у жовтні 2019 року. Протягом багатьох років територію засипали будівельним сміттям і побутовими відходами. Ділянку занедбали і перетворили на сміттєзвалище. Ось таким парк був на момент відведення земельної ділянки. Відео Sergii Novak.

Начальник управління житлово-комунального господарства Василь Новачок розповів, що підготовчі роботи на цій території розпочалися завдяки небайдужим місцевим підприємцям. Частину будівельного сміття вивезли, частину грунту також розрівняли. Про це йдеться в сюжеті МТРК «Місто».

Варто зазначити, що у мікрорайоні Дубове парку немає. Він забудований приватними маєтками. Бажаючих придбати дорогу землю було вдосталь, а про місце для відпочинку ніхто не думав. Про це розповів Василь Новачок. Але все ж таки депутатам міської ради вдалося переконати Департамент архітектури, що парк все ж таки потрібен. 

Василь Новачок додає, що роботи з облаштування нового парку ще багато. Начальник управління ЖКГ сподівається, що до осені вдасться повністю вирівняти цю земельну ділянку та вивезти усе будівельне сміття. Можливо, до робіт будуть залучені волонтери. За словами Василя Новачка, планується восени висадити дерева на території нового парку.

Реакція соцмереж

Хмельничани активно висловлюють свою думку щодо будівництво нової зони відпочинку. Користувачі соцмереж вважають, що у цій частині міста парк буде дуже доречний, тут зможуть відпочивати усі бажаючі, насолоджуватися свіжим повітрям і приємно проводити вільний час. Велика територія стане чудовим місцем для створення зони відпочинку. Дехто вважає, що це чудове місце для розміщення пересувних цирків «Шапіто»,  а на кошти від розміщення цирків можна розвивати благоустрій цього парку. Також на думку деяких користувачів соцмереж, це місце не дуже вдале для парку, натомість краще було б створити зону відпочинку на Прибузькій, адже там є річка. Василь Новачок пояснює, що там теж ділянки під парк відведені, ще в 2018 році, а в мікрорайоні Дубове нічого такого немає. Начальник управління житлово-комунального господарства вважає, що в сучасному місті парків багато не буває. Мешканці міста з нетерпінням чекають на новий парк і сподіваються на вдалий проект.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.