П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Хмельничани можуть подавати заявки на участь у конкурсі «Громадські ініціативи»

Минулого тижня Хмельницька міська рада оголосила прийом заявок від громадських організацій та ініціативних груп. Головний критерій – мікропроєкти повинні бути креативними. Заявки потрібно надсилати на електронну пошту управління економіки міської ради до десятого березня. Далі детальніше розповість khmelnytskyi-future.

Креативний Хмельницький

У п’ятницю, сьомого лютого, розпочався прийом заявок на отримання грантів «Громадські ініціативи». На їх реалізацію з міського бюджету виділять один мільйон гривень. Цього року головна вимога до мікропроєктів полягає у тому, що вони повинні бути креативними та відрізнятися творчим підходом. Саме такі проєкти мають всі шанси стати переможцями та отримати фінансування.

Що реалізували у 2019 році

Нагадаємо, що минулого року, у Хмельницькому, у рамках конкурсу «Громадські ініціативи», вдалося вдалося реалізувати дванадцять мікропроєктів із двадцяти шести запропонованих. Серед них «МО/ДНІ: відкриття», Американський пікнік у Хмельницькому, проведення гастрономічного фестивалю «Проскурів», популяризація кросфіту, регбі, пошиття сумок зеро-вейст з використаних міських банерів, арт-лавочки у міських парках та скверах. Усі ці проєкти є унікальними, цікавими та важливими. Їхня реалізація сприяє розвитку Хмельницького, робить місто ще цікавішим для місцевих мешканців та для туристів. 

Прийом заявок

Активні хмельничани, які мають цікаві ідеї щодо того, як зробити життя в місті комфортнішим та цікавішим, зможуть зареєструвати власні мікропроєкти у програмі «Громадські ініціативи». Заявки на участь у конкурсі прийматимуть з сьомого лютого до десятого березня цього року.  Їх можна подати в електронному і паперовому вигляді. Мікропроєкти, які візьмуть участь у конкурсі, реєструватиме управління економіки міської ради. Заявки потрібно надсилати на електронну пошту управління економіки міської ради [email protected]. Реєстрація мікропроєктів, що беруть участь у конкурсі, здійснюється управлінням економіки Хмельницької міської ради за адресою: вул. Гагаріна, 3, каб.115, тел.: 76-21-12.

Заступник міського голови, голова комісії Володимир Гончарук детальніше розповів про «Громадські ініціативи». За його словами, подавати проекти можуть громадські організації або ініціативна група громадян. Відповідно до вимог, ініціатори мікропроєкту повинні забезпечити мінімально п’ятнадцять відсотків його фінансування. Перше засідання Комісії з розгляду заявок відбудеться у середу, вісімнадцятого березня. Комісія перегляне, чи відповідають подані заявки умовам Програми «Громадські ініціативи», а також, чи є ідеї креативними, чи присутня новизна, чи реально втілити ці проєкти. Також відбудеться рейтингове голосування членів комісії. У підсумку буде складено протокол, в якому визначать громадські організації, які перемогли.

Володимир Гончарук закликає хмельничан не зволікати, бути активними та подавати свої ідеї, адже це дасть змогу розвивати рідне місто та зробити його ще комфортнішим та сучасним. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.