Субота, 27 Липня, 2024

Арт-лавочки та гастрономічний фестиваль: які ідеї хмельничан отримають фінансування з міського бюджету

Хмельничани, які беруть участь у проекті «Громадські ініціативи», презентували свої проекти конкурсній комісії. Таким чином, було відібрано 12 переможців, які будуть профінансовані з міського бюджету. Далі розповість про це «Хмельницький Майбутнього».

Хмельничани подали 26 ідей в рамках «Громадських ініціатив». Під час першого етапу конкурсна комісія відхилила 6 мікропроектів. Вони не відповідали головним критеріям та вимогам конкурсу. Також члени комісії враховували показники бюджету. Конкурсна комісія до вирішального етапу допустила 20 ідей.

Далі кожен автор ідеї мав нагоду переконати членів комісії у тому, що саме його проект заслуговує на реалізацію. Хмельничани зібралися у приміщенні міської ради та по черзі розповідали про свої проекти, наголошували на їхніх перевагах та актуальності, розкривали, в чому полягає креативність ідеї. Кожен мав на презентацію проекту три хвилини.

У складі комісії було двадцять осіб. Після презентації проектів члени комісії відібрали 12 переможців. Саме стільки проектів отримають фінансування з міського бюджету на загальну суму майже 940 тисяч гривень. 

Додамо, що цього року члени комісії, в першу чергу, звертали увагу на креативність ідей. Саме цей критерій став вирішальним при виборі переможців.

Серед кращих ідей є створення у Хмельницькому арт-лавочок, мотиваційного тренінгового табору «Хмельницький – спортивне місто». Також комісія підтримала проект «МО/ДНІ: відкриття», Американський пікнік у Хмельницькому, проведення гастрономічного фестивалю «Проскурів», популяризацію кросфіту, регбі, пошиття сумок зеро-вейст з використаних міських банерів, придбання спеціального обладнання для незрячих хмельничан та інші проекти.

Саме ці проекти втілюватимуть за кошти з міського бюджету. Зазначимо, що перелік «Громадських ініціатив», які впроваджуватимуть цього року, буде затверджений у четвер, 23 травня. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.