Четвер, 25 Квітня, 2024

Сучасний дитячий майданчик у сквері ім. Шевченка ще не добудували

Унікальний дитячий майданчик у сквері ім. Шевченка ще не здали в експлуатацію, оскільки не вистачило грошей. Далі розповість «Хмельницький Майбутнього».

Сучасний дитячий майданчик

Сквер ім. Шевченка є улюбленим місцем відпочинку хмельничан. Сюди часто приходять батьки з дітками. На відкриття нового дитячого майданчика мешканці міста чекають з великим нетерпінням. Він відповідатиме критеріям комфорту, якості, зручності та комфорту. Це дуже важливо для корисного та цікавого дозвілля дітей. У сквері Шевченка хлопчики та дівчатка матимуть нагоду активно відпочивати.

Аналогів унікальному дитячому майданчику у сквері ім. Шевченка у місті наразі немає. Ідею запозичили з Дніпра та Києва. Першим етапом створення дитячого майданчика стало оновлення двох скульптур Миколи Мазура: «Риба-кит» і «Бабка». Над їх оновленням працювали студенти та викладачі вищого професійного училища №11. Саме ці ремонтні роботи і стали початком створення сучасного дитячого майданчика на території скверу. Гойдалки і каруселі застаріли, тепер на їхньому з’явилися різноманітні сучасні атракціони: гірки, канатні ігрові комплекси, інклюзивні гойдалки, зростоміри, хоббітони тощо. Нове обладнання якісне та безпечне. Усі атракціони цікаві та незвичні, вони привертають увагу дітей та сприятимуть активному дозвіллю. Усі частини дитячого ігрового комплексу виготовлені закордоном відповідно до сучасних європейських стандартів. Дітки вже із задоволенням тут граються. Хлопчикам та дівчаткам цікаво тут проводити дозвілля.

Завдяки високоякісному штучному покриттю на майданчику зможуть гратися також діти з обмеженими фізичними можливостями. Для них встановлене інклюзивне обладнання. 

Фінансування

Незважаючи на те, що на майданчику вже граються дітки, його будівництво ще не завершилося. Ще у грудні минулого року планувалося здати новий дитячий майданчик в експлуатацію. Однак Кабінет Міністрів України в останній момент забрав у міста півтора мільйона гривень державної субвенції. Ці кошти передбачалося  направити на облаштування дитячого майданчика. 

Наразі майданчик у сквері ім. Шевченка готовий на дев’яносто відсотків. Відомо, що за уже виконані роботи замовник, яким є управління житлово-комунального господарства, винне підряднику дев’ятсот сімдесят тисяч гривень. Про це йдеться у сюжеті МТРК «Місто».

«Спочатку ми планували майданчик робити у 2019-20 роках, але потім нам виділили субвенцію 1,5 млн грн, і цих грошей мало вистачити на майданчик. Роботи підрядник виконав на 90 відсотків і ще через тижні два майданчик був би завершений», – розповів начальник управління ЖКГ Василь Новачок.

Навесні управління ЖКГ планує таки розрахуватися з боргом. Таким чином, на завершення робіт з будівництва нового майданчика слід очікувати не раніше початку літа.

«Робіт там на два тижні, максимум, і перша черга буде закінчена. Бюджетний запит будемо готувати на весну», – додає Василь Новачок. 

Декілька разів дитячий майданчик намагалися обгородити сіткою, але її щоразу зривали. В управлінні житлово-комунального господарства запевняють, що гратися діткам тут безпечно. 

Нагадаємо, що загальна вартість будівництва дитячого майданчика у сквері ім. Шевченка становить три з половиною мільйони гривень. 

4

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.