П’ятниця, 29 Березня, 2024

До Чернелівського водогону приєднали 5 кілометрів нових труб

Ще п’ять кілометрів нових труб вчора, сімнадцятого грудня, приєднали до Чернелівського водогону. Далі розповість «Хмельницький Майбутнього».

Вчора, сімнадцятого грудня, Хмельницький залишився без води на весь день. Це було пов’язано з тим, що до Чернелівського водогону приєднали п’ять кілометрів нового трубопроводу. Це частина другої гілки, яку будують вже протягом п’ятнадцяти років. Роботи проводилися на двадцятому кілометрі водогону. На те, щоб добудувати другу чергу Чернелівки – а це ще майже чотирнадцять кілометрів трубопроводу, потрібно ще мінімум двісті п’ятдесят мільйонів гривень. Про це йдеться в сюжеті МТРК «Місто».

Вузол переключення має вагу понад шість тонн. Для того, щоб його встановити і приєднати, шмат труби старої гілки демонтували. За словами міського голови Олександра Симчишина, нова труба повинна прослужити мінімум до п’ятдесяти років. 

Олександр Симчишин зазначив, що приєднання нових труб до Чернелівського водогону означає зменшення аварійності. Таким чином, буде покращено надання послуг з водопостачання для хмельничан. Також поліпшується якість води, адже вона буде йти по новому водогоні, а не по старому.

Труби для другої гілки водогону виготовлені зі склопластику. Їх купували у Туреччині. Вони є безпечними для здоров’я і не впливають на якість води. Директор міського комунального підприємства «Хмельницькводоканал» Віталій Кавунрозповів, що склопластикова труба є набагато безпечнішою, ніж інші види труб. Це пояснюється тим, що полімерні смоли не контактують з водою.

Міські посадовці називають приєднання другого трубопроводу до водогону історичною подією, на яку хмельничани чекали протягом багатьох років. Вартість цих робіт становила сто шістдесят мільйонів гривень. Це кошти з державного та міського бюджетів. 

 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.