Неділя, 28 Квітня, 2024

На ремонт Колеса огляду в парку ім. Чекмана виділять мільйон гривень

З міського бюджету буде виділено один мільйон гривень на проведення реконструкції атракціону «Колеса огляду», що у парку імені Чекмана. Далі розповість «Хмельницький Майбутнього».

Найперше оглядове колесо було створено ще у 1893 році в Чикаго. Його розробив Джордж Ферріс для Всесвітньої виставки. Взагалі колесо огляду є одним із найбільш популярних атракціонів. Завдяки йому можна насолоджуватися панорамою міста і просто чудово відпочивати. Найвище колесо огляду у світі знаходиться у Лас-Вегасі. Його висота становить сто шістдесят сім метрів. Атракціон відкрили у березні 2014 року.

У Хмельницькому також є Колесо огляду. Воно розташоване в парку ім. Чекмана. Однак атракціон дуже занедбаний і не придатний до використання. Кабінки застаріли, редуктори перебувають в аварійному стані, механізми та трос хтось поцупив. Для того, щоб колесом огляду могли користуватися хмельничани та гості міста, було вирішено провести  його реконструкцію. Передбачається заміна кабінок, відновлення роботи редукторів, облаштування щитової та інші необхідні роботи. Про це розповів начальник міського управління житлово-комунального господарства Василь Новачок. Також Колесо огляду пофарбують і зроблять сучасну підсвітку. Атракціон у парку ім. Чекмана виглядатиме сучасно, стане безпечним та зручним для мешканців та гостей міста. Планується зробити Колесо огляду популярним місцем для відпочинку у парку ім. Чекмана. Кожен бажаючий зможе насолоджуватися панорамою міста на оновленому атракціоні.

Василь Новачок повідомив, що на реконструкцію атракціону «Колесо огляду» буде виділено один мільйон гривень з міського бюджету. Начальник управління ЖКГ сподівається, що до кінця цього року вдасться провести тендерну закупівлю та визначити підрядника. А вже у наступному році передбачається розпочати капітальний ремонт Колеса огляду. За його словами, проєкт капітального ремонту атракціону перебуває наразі на експертизі, йдеться в сюжеті «UA Суспільне».

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.