П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Палаці Спорту встановили каркас спортивної зали

У Палаці спорту встановили каркас спортивної зали. Наразі монтують покрівлю. Також бетонують основу майбутньої арени і трибуни для глядачів. Вже з’явилася адміністративна будівля, де будуть облаштовані гардероби, санвузли, кафе та чотири спортзали. Також прокладені усі мережі та зведено окрему трансформаторну підстанцію. Кожного на об’єкті працюють понад п’ятдесят людей.  Далі розповість «Хмельницький Майбутнього».

Яким буде Палац Спорту

На початку цього року, на вулиці Прибузькій, 5/1а, розпочалося будівництво унікального Палацу Спорту. Ця спортивна арена матиме чотири поверхи. Одночасно три з половиною тисячі глядачів зможуть спостерігати за тим, що відбувається на спортивній арені. У Палаці Спорту проводитимуть різноманітні економічні, наукові, спортивні та розважальні заходи. У багатофункціональній залі влаштовуватимуть заходи всеукраїнського та міжнародного рівня. Для відвідувачів будуть діяти два корпуси. У спортивному корпусі будуть тренуватися спортсмени вищої кваліфікації, проводитимуться спортивні змагання. Оздоровчий корпус буде призначений для загальної фізичної підготовки та активного відпочинку відвідувачів. 

76

Фінансування будівництва Палацу Спорту

Загальна вартість проекту становить майже двісті вісімдесят мільйонів гривень. Наше місто перемогло у конкурсному відборі для надання державної субвенції місцевим бюджетам на будівництво та реконструкцію палаців спорту. Хмельницький отримав п’ятдесят чотири мільйони гривень з державного бюджету на зведення спортивної арени. У травні, під час позачергової сесії Хмельницької міської ради, спрямували додаткові кошти на будівництво Палацу Спорту. З міського бюджету направили майже двадцять мільйонів гривень. 

На своїй сторінці у соцмережі міський голова Олександр Симчишин повідомив, що цього року вже використали майже сто мільйонів гривень на будівництво унікальної спортивної арени.

«Цього року використали близько 100 млн грн, на наступний рік знову братимемо участь у конкурсі на держфінансування. Сподіваюся, те, що ми з всіх інших міст виконали найбільший об’єм роботи, дозволить і цього разу перемогти. Якщо все вдасться, то у 2021 році фінішуємо!», – написав міський голова Олександр Симчишин.

Хмельничани активно коментують допис міського голови у соцмережі. Дописувачі вважають, що завдяки Палацу Спорту наше місто стане цікавішим для туристів для гостей, а це, в свою чергу, дасть змогу Хмельницькому отримати нові грошові потоки. Також користувачі соцмереж вважають, що цей спортивний об’єкт актуальний та потрібний нашому місту. Хмельничани пишаються мером та дякують за розвиток міста.

Будівництво Палацу Спорту

У березні цього року була закладена капсула під будівництво Палацу Спорту у Хмельницькому. Будівельні роботи активно тривають. Кожного на об’єкті працюють понад п’ятдесят людей. Наразі завершили монтаж унікальних металевих конструкцій спортивно-розважальної арени. За словами міського голови Олександра Симчишина, до кінця року її планують накрити. Мер повідомив, що вже також зведені стіни, дах, встановлюються вікна в адміністративно-господарській будівлі, де, крім інших приміщень, буде чотири спортзали площею двісті квадратних метрів. Крім того, вже збудована трансформаторна підстанція, яка обслуговуватиме Палац Спорту. Міський голова повідомив, що вже частково змонтовані мережі, вентиляція. 

Також будівельники бетонують основу майбутньої арени і трибуни для глядачів. Наразі змонтували каркас найбільшої в області спортивної зали. ЇЇ ширина становитиме п’ятдесят три метри. Начальник управління капітального будівництва Тетяна Поліщук розповіла, що глядацька зала передбачатиме чотири види спорту. Крім того, тут можна буде проводити різні конференції, виступи тощо. Про це йдеться в сюжеті МТРК «Місто».

Завершити будівництво багатофункціонального Палацу Спорту планують кінця наступного року.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.