П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У сквері імені Шевченка з'явиться сучасна вбиральня

У сквері імені Тараса Шевченка з’явиться нова вбиральня. Її облаштують на місці старого туалету, який наразі не працює. Далі розповість «Хмельницький Майбутнього».

Наразі у Хмельницькому функціонує декілька безкоштовних громадських туалетів: у парку ім. Чекмана, у Дендропарку, у сквері ім. Шевченка, в парку ім. Франка, у Молодіжному парку та в центрі міста, біля Дитячого світу. Лише перші дві вбиральні працюють цілодобово. 

Ще весною комунальну вбиральню у сквері ім. Шевченка зачинили на ремонт. Поруч встановили декілька біотуалетів, якими можуть користуватися хмельничани. Однак такий варіант не підходить усім. Адже матусям з маленькими дітьми, людям старшого віку та тим, хто пересувається на візочках, користування біотуалетом викликає труднощі. Один з біотуалетів розрахований на людей з обмеженими можливостями, однак він не є комфортним та зручним.

На місці старої вбиральні у сквері ім. Шевченка з’явиться нова та сучасна. Переможцем тендеру на будівництво нової вбиральні стало одне з місцевих приватних підприємств. На зведення нового туалету підряднику виділять понад два з половиною мільйони гривень з міського бюджету. За словами начальника управління житлово-комунального господарства Василя Новачка, ремонтні роботи розпочнуться найближчим часом. Про це йдеться в сюжеті МТРК «Місто».

Новий громадський туалет буде вже не під, а над землею. Ним зможуть користуватися також люди, які пересуваються на візочках. Вбиральня буде платною.

Хмельничани готові платити за вхід до вбиральні і вважають, що вона дуже необхідна у сквері ім. Шевченка, адже тут проводять свій вільний час багато мешканців міста.

Відповідно до проекту, нова вбиральня у сквері ім. Шевченка має з’явитися до кінця наступного року.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.