П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У Хмельницькому презентували систему «Smart City»

У Хмельницькому представили спеціальний інструмент для підвищення якості надання послуг у сфері освіти та медицини. Він має назву «Smart City». Далі розповість «Хмельницький Майбутнього».

Три роки тому львівські IT-спеціалісти розробили систему «Smart City». З початку цього року її активно втілюють разом із Львівською міською радою. Завдяки цій системі покращиться якість надання освітніх та медичних послуг. Зокрема, стати в електронну чергу у дитячий садочок можна лише за тридцять секунд. Про це у сюжеті МТРК «Місто».

Тепер така система може з’явитися у Хмельницькому. Її головні переваги полягають у прозорості, доступності та громадському контролі. А це, у свою чергу, унеможливлює корупцію. «Smart City» дасть змогу хмельничанам довідатися про те, як фінансується харчування у навчальних закладах. Також можна буде подати заяву до першого класу або записати дитину до дитячого садочка лише за тридцять секунд. Це все можна зробити в онлайн режимі. Система автоматично формує заявки у три навчальні заклади одночасно. Усі списки є відкритими.

«Найкраще це все автоматизувати і не дати змогу будь-кому втручатися у процес зарахування. А також це спрощена комунікація для мешканців. Все в режимі онлайн, у телефоні, комп’ютері. Треба тільки записатися і вже 1 вересня йти у садок», – розповів керівник українського підрозділу компанії SK Group Юрій Свірський.

Завдяки впровадженню «Smart City» у Львові зменшилися проблеми із записом дітей до садочків. З початку осені і нашому місті планують запровадити контроль за коштами, які виділяються на харчування у навчальних закладах. Для цього будуть залучати грантові кошти.

Це все дасть змогу удосконалити електронні сервіси, які вже діють у Хмельницькому.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.