Четвер, 28 Березня, 2024

До осені Хмельницький отримає 10 нових тролейбусів

До осені у Хмельницькому з’явиться десять нових тролейбусів. Перші два прибудуть вже у цьому місяці. Про це повідомив міський голова Олександр Симчишин. Далі детальніше розповість «Хмельницький Майбутнього».

Незабаром у нашому місті з’явиться більше тролейбусів. До початку осені має прибути десять нових одиниць транспорту, з яких п’ять – на автономному ходу. Запас ходу становитиме до двадцяти кілометрів. Перші два тролейбуси очікують у червні. Перший платіж у розмірі 14,8 мільйонів гривень вже перераховано. Про це на своїй сторінці у соцмережі написав міський голова Олександр Симчишин.

«На осінь має прибути 10 великогабаритних автобусів.  Додам, що з 1 серпня плануємо випускати 78 тролейбусів щодня проти 68-72, як є дотепер», – написав мер.

Нагадаємо, що з 2016 року було придбано дев’ятнадцять нових тролейбусів. Також протягом цього часу вдалося капітально відремонтувати чотири тролейбуси. Однак тролейбусний парк потребує ще тридцять нових транспортних засобів. Це дозволить у повній мірі забезпечити потреби мешканців міста.

Де курсуватимуть тролейбуси на автономному ходу

Також очільник міста звернувся до хмельничан з питанням, які маршрути обрати для тролейбусів на автономному ходу. Олександр Симчишин висловив ідею, відповідно до якої планується, щоб один з маршрутів з’єднав мікрорайон Ракове і Львівське шосе по вулиці Толстого. А ще один маршрут має з’єднати мікрорайони Дубове і Ракове через вулиці Красовського і Чорновола. Також розглядається транспортне сполучення Ружичної і Лезневе. 

Хмельничани активно коментують допис міського голови. Користувачі соцмереж вважають, що потрібно пустити тролейбуси до Ружичної, адже мешканці цього мікрорайону вже не перший рік чекають на це. Крім того, дістатися з Ружичної до центру міста в години пік дуже важко, а після 21:00 транспорт взагалі не курсує. Також Мешканці Дальніх Гречан просять звернути на забезпечення транспортом цього мікрорайону. Крім того, вважають доцільним забезпечити тролейбусами Лезневе, адже це великий мікрорайон міста. Хмельничани також просять подбати про транспортне сполучення між Ракове та Озерною, адже маршрутка №19 майже не їздить.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.