Вівторок, 23 Квітня, 2024

У сквері ім. Шевченка завершується реставрація двох фігур Миколи Мазура

У сквері ім. Шевченка до кінця тижня завершиться реставрація двох фігур Миколи Мазура. Далі розповість про це «Хмельницький Майбутнього».

Реконструкція фігур Миколи Мазура у сквері ім. Шевченка розпочалася у квітні. Тоді почали відновлювати фігури «Риба-кит» і «Бабка». Підрядником стало вище професійне училище №11. Студенти та викладачі навчального закладу власноруч розробили піскоструменеві апарати. За їх допомогою вони зняли шари старої фарби. Найважчими виявились зварювальні роботи. Про це йдеться в сюжеті МТРК «Місто».

До 27 червня над скульптурами «Риба-кит» і «Бабка» в рамках навчальної програми працювали понад сто студентів училища №11. Наразі триває завершальний етап реконструкції. Майстри вищого професійного училища №11 наносять фарбу. Реставраційні роботи планували завершити до першого липня. Однак через дощі у травні працювати із металом було неможливо. Це завадило завершити роботи вчасно. 

Вартість реставрації скульптур Миколи Мазура становить дев’яносто тисяч гривень. Це — перший етап створення сучасного дитячого майданчика в сквері імені Шевченка. Його встановлення планують розпочати у серпні. Проект вже пройшов необхідні тендерні процедури. Вартість нового майданчика становитиме понад три мільйони гривень.

Нагадаємо, що минулого року відреставрували космодром у парку імені Чекмана. На ремонт залізного космодрому було виділено сто п’ятнадцять тисяч гривень з міського бюджету. Дивовижні металеві скульптури з’явилися у парку ім. Чекмана у 1980 році. З того часу їх ніхто не реставрував. Під впливом погодних явищ конструкції зіпсувалися, тому їх вирішили відновити. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.