Середа, 24 Квітня, 2024

У Хмельницькому з'являться нові острівці безпеки

У Хмельницькому облаштують нові острівці безпеки. Далі розповість про це детальніше «Хмельницький Майбутнього».

У 2017 році в нашому місті вперше з’явилися острівці безпеки. Їх розташували на Проспекті Миру, вулиці Свободи та на Старокостянтинівському шосе. Водії здалеку бачать острівці безпеки та уникають обгону на звуженій ділянці дороги, пригальмовують перед пішохідним переходом. Якщо пішоходи не встигли перейти проїжджу частину, то вони мають можливість дочекатися зеленого сигналу світлофору посеред дороги. При цьому вони будуть почуватися у безпеці. Про це йдеться в сюжеті МТРК «Місто».

У Хмельницькому планують і надалі облаштовувати острівці безпеки. Насамперед, на тих вулицях, де є чотири смуги руху. Наприклад, на вулицях Шевченка та Прибузькій.

Що собою являє острівець безпеки

Зазначимо, що острівець безпеки – це технічний засіб регулювання дорожнього руху на наземних пішохідних переходах. Цей елемент інфраструктури спеціально виділений над проїзною частиною дороги. Ширина острівця безпеки становить 2 метри, а довжина – близько восьми метрів. З обох боків розміщені знаки, які повідомляють водіям про перешкоду, яку необхідно оминати. Острівець безпеки захищений бордюром або спеціальною конструкцією.

Основне призначення таких острівців полягає у забезпеченні захисту пішоходів під час переходу по проїзній частині дороги. Острівці безпеки облаштовують у різних куточках України. Вони є також важливим елементом дорожнього руху в європейських країнах. Використання острівців безпеки необхідне, в першу чергу, на вулицях з великою кількістю смуг та інтенсивністю руху. У такому разі ці об’єкти здатні захистити пішоходів та навіть врятувати життя людини. У свою чергу, облаштування острівців безпеки впливає на зменшення кількості аварій. Люди старшого віку, матусі з маленькими дітками, люди, що пересуваються на візочках не завжди встигають перейти проїжджу частину дороги вчасно. А на острівці вони будуть почувати себе у безпеці, адже перебуватимуть на ньому до наступного зеленого сигналу світлофора.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.