Субота, 27 Квітня, 2024

Велосезон у Хмельницькому офіційно відкритий

Велосипед – це зручний транспортний засіб, який допомагає не лише швидше добратися до потрібного місця, а й покращити здоров’я. Саме тому велосипеди у наш час дуже популярні: хмельничани на двоколісних їздять на роботу, катаються у вихідні дні поодинці чи з друзями. І вже дванадцятий раз поспіль подоляни відкривають велосезон масовою “покатушкою”. Подробиці дізнавайтесь з Хмельницькийfuture.

 

Долучився навіть мер

Цього року на вулиці рідного міста виїхало майже тисячу веломанів. У заїзді брали участь як дорослі, так і діти. Потрібно зазначити, що на велосипеді був і очільник Хмельницького – Олександр Симчшин.

Учасники масового веломарафону подолали майже десятикілометрову дистанцію та отримали море позитивних емоцій. Після заїзду організатори підготували для велосипедистів цікаві конкурси, розіграші та розважальну програму для дітей.

 

Будують нові велодоріжки

Додамо, що вже розпочалось будівництво двох велодоріжок,  які з’єднають вулиці Трудову і Кам’янецьку. На цьому маршруті, на прохання велолюбителів, покладуть безшовну плитку. А ще міські керманичі запланували будівництво ще однієї велодоріжки  “Сілістра” – вулиця Прибузька через проспект Миру і Старокостянтинівське шосе.

Загалом, якщо все вдасться, так як запланували можновладці, то в Хмельницькому буде шість кілометрів велодоріжок. Крім цього у 2019 році запланували будівництво нових велопарковок.

За словами начальника управління житлово-комунального господарства Василя Новачка, у 2020 році хочуть обладнати вело- і пішохідну доріжку уздовж вулиці Бандери, від вулиці Панаса Мирного, де розвертаються тролейбуси, до вулиці Озерної. Адже там відсутні доріжки, як для пішоходів, так і для велосипедистів і часто-густо виникають аварії. А облаштувавши доріжки, сподіваються покращити ситуацію  та приєднати мікрорайон Озерна до загального веломаршруту міста.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.