П’ятниця, 29 Березня, 2024

У Хмельницькому презентують концепцію розвитку унікальної споруди «Dom Ludowy»

Хмельничан запрошують на презентацію концепції розвитку унікальної споруди «Dom Ludowy». Де та коли відбудеться захід, дізнавався  «Хмельницький Майбутнього».

Польський Народний Дім розташований у мікрорайоні Гречани. Тут ще у 1928 році збудували цю двоповерхову споруду. За кошти польської громади на вулиці Вокзальній, 59, з’явився Народний дім. «Dom Ludowy» одразу став культурним осередком. У різні часи тут функціонували польська та німецька школи, клуб, бібліотека тощо. Загальна площа приміщення становить понад 1200 квадратних метрів. Висота приміщень становить 4,8 метра.

За словами архітекторів, на сучасному етапі споруда «Народного дому» потребує відновлення. Зараз вона досить занедбана та перебуває в аварійному стані. Деякі вікна взагалі замуровані. У 2018 році на другому поверсі будівлі відремонтували декілька кімнат, а решту приміщень не використовують. Повноцінно працює лише частина першого поверху, де розташований продуктовий магазин. Проект підтримали в Генеральному консульстві Республіки Польща у Вінниці. На їхнє замовлення група «rd.archigroup» розробила концепцію розвитку споруди, яку наступного тижня планують презентувати. Далі розпочнуть працювати над проектно-кошторисною документацією.

Нагадаємо, що проект польського Народного Дому винесли на обговорення громади у лютому цього року. Під час заходу обговорили напрямок, в якому розвиватиметься споруда.

Отже, презентація концепції розвитку споруди «Dom Ludowy» відбудеться у суботу, 4 травня, об 11:00, в костелі святої Анни, що на вулиці Західно-Окружній, 14.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.