П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Хмельницька міська дитяча лікарня отримала благодійну допомогу з Нідерландів

До Хмельницького прибула гуманітарна допомога з Нідерландів. Хмельницька міська дитяча лікарня отримала багатофункціональні ліжка, меблі, іграшки та одяг. Фонд «Благо поруч» доставив до нашого міста 16 тонн вантажу. Далі розповість про це «Хмельницький Майбутнього».

Співзасновниками Фонду «Благо поруч» є хмельничани Микола Дзядзін та Ангеліна Волошина. Наразі вони проживають за кордоном. Однак це не заважає їм дбати про рідне місто. Фонд «Благо поруч» доставив до Хмельницького 16 тонн гуманітарного вантажу. Допомогу отримають соціальні та медичні установи міста. У Хмельницькій міській дитячій лікарні зовсім скоро встановлять кілька зручних ліжок для пацієнтів.

Благодійний фонд з міста Апелдорн, що у Голландії, передав Хмельницькому гуманітарний вантаж. Цього разу меценати відвідали міську дитячу лікарню. Благодійний фонд існує 25 років. Наразі його представники аналізують потреби медичних та соціальних закладів Хмельницького. Про це йдеться у сюжеті МТРК «Місто».

«Найпершої необхідності вони дивляться, що могли б поставляти, наприклад, спеціальні ліжка, обладнання для операційних, високоточне медичне обладнання, якого в нас, на жаль, поки що нема», – наголосив секретар Хмельницької міської ради Михайло Кривак.

Хмельничани Микола Дзядзін та Ангеліна Волошина посприяли тому, щоб гуманітарна допомога з Нідерландів була доставлена до нашого міста.

У Хмельницькій міській дитячій лікарні представники благодійного фонду відвідали кілька відділень. Медики розповідають, що операційні столи придбали за кошти з міського бюджету. Наразі деякі операційні лампи потребують заміни, адже застаріли. 

«Ми спілкувалися з нашими гостями з Нідерландів на тему оновлення обладнання. Як вони сказали, у них обладнання, яке пропрацювало 5-6 років, замінюють. У нас є апаратура в реанімації ще 90-х років. Вони привезли нам декілька функціональних ліжок для старших дітей і досить гарні ліжечка для менших», – розповіла головний лікар міської дитячої лікарні Наталя Зимак-Закутня.

Будь-яка допомога від меценатів та благодійників є актуальною, адже дає змогу створити комфортні умови для перебування маленьких пацієнтів у лікарні, а це, у свою чергу, сприяє швидкому одужанню. Додамо, що ще два гуманітарних вантажі з Нідерландів надійдуть до Хмельницького 22 квітня і 6 травня.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.