П’ятниця, 19 Квітня, 2024

На території хмельницького аеропорту відбулися польоти малої авіації

Минулого тижня, на території комунального підприємства «Аеропорт Хмельницький», приземлилися шість літаків малої авіації з різних куточків України. Далі розповість про це «Хмельницький Майбутнього».

Хмельницький аеропорт поступово реконструюється та відроджується. У неділю, 31 березня, на території хмельницького аеропорту приземлилися шість літаків малої авіації з різних куточків України. Протягом наступного дня, 1 квітня, пілоти вдосконалювали свою майстерність, проводили тренувальні польоти та оцінювали перспективи хмельницького аеропорту. Саме повноцінний запуск малої авіації стане першим важливим кроком уперед до відновлення повноцінної роботи аеропорту. Про це йдеться на офіційній сторінці комунального підприємства «Аеропорт Хмельницький» у соцмережі.

«Гул моторів стоїть над всім аеропортом!», – йдеться у дописі на сторінці комунального підприємства «Аеропорт Хмельницький» у соцмережі.

аеропорт

Нагадаємо, що  роботу аеропорту почали відновлювати восени 2018 року. З обласного бюджету було виділено 3,5 млн. гривень на проведення поточного та капітального ремонтів злітно-посадкової смуги, контрольно-пропускного пункту, пожежного депо, адміністративного приміщення. Також було залучено  майже один мільйон гривень з місцевих бюджетів та коштів суб’єктів господарювання.

Робітники прибрали територію комунального підприємства від бур’янів, облаштували контрольно-пропускний пункт, замінили вікна, перекрили дах пожежно-рятувальної частини. Комунальне підприємство «Аеропорт Хмельницький» підписало пакет договорів щодо обслуговування малої авіації з будівництвом та забезпеченням стоянки трьох літаків АН-2.

Для подальшої реконструкції комунального підприємства потрібні значні кошти та великі зусилля.  Міністерство інфраструктури України планує виділити 375 мільйонів гривень на реконструкцію злітно-посадкової смуги аеропорту. 

Наразі актуальною проблемою залишається нестача спеціалістів. Зокрема, територію аеропорту прибирає троє працівників підприємства. Тому для повноцінного відновлення роботи аеропорту дуже важливо залучати кваліфікованих кадрів.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.