Субота, 20 Квітня, 2024

У Хмельницькому готуються до початку купального сезону

Невдовзі у Хмельницькому стартує купальний сезон. Наразі триває підготовка до його початку. Комунальники облаштовують міський пляж для того, щоб створити комфортні умови для відпочинку. Які оновлення чекатимуть на хмельничан, розповість «Хмельницький Майбутнього».

Купальний сезон у Хмельницькому розпочнеться 1 червня і триватиме до 1 вересня. Це визначено рішенням виконавчого комітету міської ради. Міський пляж на лівому березі річки Південний Буг є єдиним місцем для організованого та безпечного відпочинку хмельничан улітку.

Нагадаємо, що з серпня 2007 року територію міського пляжу орендувало одне з місцевих підприємств. Згодом цю ділянку товариство передало для користування власниці кафе на території пляжу. Вона повинна була належним чином відповідати за благоустрій пляжу. Однак у відділі благоустрою управління житлово-комунального господарства повідомили, що приватний підприємець не виконувала умов договору. Тому у жовтні минулого року міський пляж було повернуто у комунальну власність і передано на баланс комунального підприємства «Парки і сквери міста Хмельницького».

Начальник житлово-комунального господарства Василь Новачок розповів, що до початку купального сезону цього року на міському пляжі встановлять 3 кабінки для переодягання (з трьома секціями і лавочками), близько 10 парасольок від сонця, а також замінять старі питні фонтанчики на нові естетичні нікельовані. Крім того, завезуть пісок та очистять акваторію пляжу. За словами Василя Новачка, з міського бюджету виділено 200 тисяч гривень на те, щоб належним чином підготувати пляж до купального сезону: вирівняти рельєф пляжу, прибрати бур’яни, розчистити акваторію від водоростей, завезти новий пісок тощо.

Нагадаємо, що у березні, на міському пляжі встановили першу оновлену кабінку для переодягання. Вона досить зручна та комфортна, розрахована на три особи. До кінця квітня тут планують встановити решту кабінок.

Також буде забезпечено функціонування рятувальних постів та водолазного обстеження дна акваторії пляжу. Планують відремонтувати обладнання на пляжі. За допомогою інформаційно-попереджувальних щитів будуть встановлені чіткі межі пляжу. Також міський пляж обладнають засобами оповіщення, плакатами, стендами щодо того, як безпечно відпочивати на воді, надавати допомогу потерпілим. Будуть виставлені яскраві буї через кожні 25-30 метрів в межах 50 метрів від берега. В період купального сезону хмельничан інформуватимуть про правила поведінки на воді.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.