Четвер, 25 Квітня, 2024

Багатодітні сім'ї будуть отримувати допомогу

Дізнайтесь більше з Хмельницькийfuture

З першого квітня багатодітні сім’ї отримають новий вид соціальної виплати, а саме допомога на дітей.  

Розмір допомоги складає 1700 гривень в місяць. Кошти призначаються та виплачуються управлінням соціального захисту населення за місцем проживання. Виплати відбудуться за рахунок державного бюджету.

 

Які документи потрібно подати в соцзахист?

  1. Потрібно подавати заяву особисто і мати при собі паспорт.

  2. Посвідчення батьків багатодітної родини – оригінал та копія.

  3. Посвідчення дитини – оригінал та копія.

  4. Свідоцтва про народження дітей – копія і оригінали.

Потрібно зазначити, що кошти призначаються на третю і кожну наступну дитину. Ви будете отримувати гроші з того місяця, в якому подали заяву з документами. Виплати будуть здійснюватися щомісяця доки дитині не виповнилося шість років.  

Також трапляються випадки, коли в сім’ї одразу народжуються більше двох діток і вона стає багатодітною.  У такому випадку допомога здійснюється на кожну таку дитину.

Держава може припинити виплати. Це станеться якщо отримувача допомоги позбавили батьківських прав, відмова від виховання дитини, якщо кошти, які нараховує держава використовуються не за призначенням, якщо дитину забрали від отримувача допомоги або дитина утримує держава. Також соціальна виплата припиняється, якщо отримувача позбавили волі, сім’я втратила статус багатодітної, якщо сталася смерть дитини або отримувача.  

Потрібно зазначити, що це додаткова допомога  до щомісячних 860 гривень, які отримують при народженні дитини до трьох років.

Виплати здійснюватимуться через Укрпошту чи уповноважений державою банк на соціальні виплати за вибором сім’ї. Крім цього якщо сім’я отримує щомісячну допомогу при народженні, то є можливість надати реквізити банківської картки на яку будуть надходити обидві суми.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.