Субота, 20 Квітня, 2024

У дворі, в якому розташований пам'ятник Барону Мюнхгаузену, з'явилося сучасне зовнішнє освітлення

У дворі, в якому розташований пам’ятник німецькому Барону Мюнхгаузену, облаштували сучасне зовнішнє освітлення. Далі детальніше розповість «Хмельницький Майбутнього».

У Хмельницькому продовжують замінювати старі лампи розжарювання на сучасні LED. Завдяки цьому місто суттєво заощаджує на електроенергії, яка витрачається на освітлення вулиць та багатоповерхових будинків. Працівники комунального підприємства «Міськсвітло» вже замінили понад 5000 ламп розжарювання на світлодіодні. Сучасні LED-світильники енергоощадні та не потребують спеціальної утилізації. Вони складаються зі світлодіодів. Корпус приладів виготовлений із алюмінієвого сплаву. Вага одного ліхтаря сягає 11 кілограм. Світильники не потрібно часто змінювати. 

У дворі будинку № 48 на вул. Кам’янецькій, в якому розташований унікальний пам’ятник-фонтан. Споруда присвчена улюбленому літературному героєві – німецькому Барону Мюнхгаузену. У цьому дворі облаштували зовнішнє освітлення. Тут встановили сучасні чорні металеві опори з діодними модулями. Це виглядає досить стильно. Подібне освітлення є також на прибудинкових територіях будинку № 6/5 на вул. Зарічанській та будинків №№ 9, 9/1, 11, 11/2 на вул. Сковороди.

В управлінні житлово-комунального господарства розповідають, що наступного року сучасне освітлення з’явиться ще на 10 прибудинкових територіях Хмельницького.

Також цього року реалізували ще один проект. На відрізку вулиць Бандери та Кам’янецька працівники комунального підприємства «Міськсвітло» замінили натрієві світильники на LED світильники з функцією димування. Це означає, що після опівночі прилади вітильники автоматично зменшують потужність освітлення майже на третину. Завдяки цій функції зменшується використання ними енергії. У свою чергу, відбувається заощадження бюджетних коштів.

«Цей світильник запрограмований на падіння світлового потоку після півночі на 30 відсотків, а це ще плюс до економії електроенергії», – підкреслив директор КП «Міськсвітло» Володимир Пекарський.

Завдяки новим світильникам вдається зменшити витрати електроенергії на освітлення.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.