П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Хмельницькому запустили ще одну модернізовану котельню

Ще одну модернізовану котельню запустили у Хмельницькому. Вона розташована на вулиці Подільській, 25. Котельня забезпечуватиме гарячою водою мешканців двох шістнадцятиповерхівок улітку та в міжсезоння, коли централізоване теплопостачання відключено. Котельня дасть змогу хмельничанам менше сплачувати за гарячу воду. Далі розповість «Хмельницький Майбутнього».

Модернізована котельня на вулиці Подільскій, 25, запрацювала. Головна ціль її роботи полягає в автономному поданні гарячої води в будинки хмельничан. Тепер для того, щоб мешканці двох багатоповерхових будинків мали гарячу воду влітку, не доведеться використовувати всю систему опалення. Котельня працює в автоматичному режимі. Тут є три нових котли, труби і автоматичний контролер регулювання температури та подачі води. За допомогою відеоспостереження ведеться контроль. Нагрів та подача води в оселі хмельничан відбуватиметься всього за 10-15 хвилин, а запуск лише за кілька секунд. Про це йдеться в сюжеті МТРК «Місто».

«Цією котельнею ми завершили децентралізацію гарячого водопостачання центральної частини міста. Цими автономними котельнями ми працюємо на гаряче водопостачання влітку, плюс в перехідний період восени та навесні ми маємо можливість великі котельні зупиняти по опаленню, а гаряче водопостачання подається відповідно до температури, необхідної для гарячого водопостачання. Таким чином ми досягаємо економії ресурсів», – зазначив директор МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» Володимир Скалій.

Додамо, що з минулого опалювального сезону це вже четверта модернізована котельня у Хмельницькому. На її реконструкцію витрачено близько півмільйона гривень. Котельня дасть змогу хмельничанам менше сплачувати за гарячу воду. 

Нагадаємо, що недавно оновили котельню на вулиці Прибузькій, 6. Вона обслуговується КП «Теплокомуненерго». Котельня обігріватиме мешканців п’яти багатоповерхових будинків та спортзал Хмельницького торговельно-економічного інституту. 

Зазначимо, що минулого року замінили понад 5000 метрів труб на попередньоізольовані. Завдяки цьому суттєво зменшили втрати в мережах. Також планується здійснити заміну тепломереж та тепло модернізацію. На це будуть виділені кошти з міського бюджету.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.