Четвер, 18 Квітня, 2024

Скільки коштів отримає галузь ЖКГ на розвиток у 2020 році

У 2020 році на розвиток житлово-комунального господарства буде спрямовано сто п’ятнадцять мільйонів гривень. П’ять мільйонів гривень спрямують на нові мережі зовнішнього освітлення. Далі розповість «Хмельницький Майбутнього».

Наступного року міська галузь житлово-комунального господарства матиме у п’ять разів менше грошей від потреби. На розвиток їй виділяють сто п’ятнадцять мільйонів гривень. Про це йдеться в сюжеті МТРК «Місто».

Взагалі Олександр Симчишин назвав бюджет 2020 «найбіднішим» за останні роки. Бюджет розвитку міста на наступний рік на двісті сорок мільйонів гривень менший, ніж був цього року. 

«Тих потреб, які були подані, щонайменше в п’ять разів більше, ніж те, що ми плануємо на наступний рік, зважаючи на те, що бюджет наступного року буде найгіршим за останні роки», – розповів міський голова Олександр Симчишин.

Міський голова зазначив, що понад двадцять один мільйон гривень буде спрямовано на ремонт житлового фонду (дахи, ліфти, дитячі майданчики, мережі). У 2020 році на ремонти прибудинкових територій витратять двадцять дев’ять мільйонів гривень. 

Ремонт доріг

Цього року на ремонт хмельницьких доріг витратили понад сто мільйонів гривень. Цього року у Хмельницькому капітально відремонтували тридцять сім доріг. Варто додати, що поточно відремонтували дев’яносто дві вулиці, а суцільним методом – сім вулиць. Також у Хмельницькому завершується будівництво дороги на вулиці Січових Стрільців. Дорога з’єднає мікрорайон Озерна та Старокостянтинівське шосе. Наразі влаштовано один шар покриття, електроопори та частково тротуари. Протяжність дороги становитиме майже вісімсот метрів. За словами міського голови, розпочинається будівництво нової дороги на вул. Мельникова (від Зарічанської до Трудової). Нагадаємо, що за даними Всеукраїнського муніципального опитування, яке нещодавно проводила соціологічна група «Рейтинг», за якістю доріг Хмельницький зайняв третє місце в Україні. Двадцять вісім відсотків хмельничан зазначає, що стан доріг добрий.

Наступного року сорок п’ять мільйонів гривень виділять на капремонт доріг та інших об’єктів інфраструктури і п’ятдесят мільйонів гривень на ремонт доріг суцільним методом.  

Дитячі та спортивні майданчики

У Хмельницькому продовжують оновлювати дитячі майданчики. У дворах будинків встановлюють яскраві гірки, каруселі, гойдалки тощо. Також у місті зростає кількість спортивних майданчиків для дітей та дорослих з тренажерами. Завдяки цьому усі бажаючі можуть займатися спортом на свіжому повітрі. Додамо, що загалом збудовано понад двадцять спортивних майданчиків, два стадіони, встановлено понад двадцять тенісних і шахових столів, а також більше двадцяти вуличних тренажерів, які досить популярні серед хмельничан.

У 2020 році продовжиться ремонт та оновлення дитячих і спортивних майданчиків. Також завершиться робота над тими об’єктами, ремонт яких розпочався цього року. 

«Завершимо озеро на Озерній. Продовжимо будувати притулок для тварин, на який заклали відповідні кошти. Але нових об’єктів благоустрою ми поки не плануємо», – підсумував міський голова.

Освітлення 

З 2018 року комунальники головний акцент роблять на енергозбереженні. Завдяки заміні ламп розжарювання на світлодіодні та встановленню нових світильників Хмельницький заощаджує кошти. Наступного року п’ять мільйонів спрямують на  нові мережі зовнішнього освітлення.  Ця сума є максимальною за останні роки. 

7

 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.