Вівторок, 30 Квітня, 2024

Бібліотекарі розробили віртуальну карту Хмельницької міської територіальної громади

Працівники центральної бібліотеки міста розробили віртуальну карту Хмельницької міської територіальної громади. Далі розповість про це детальніше khmelnytskyi-future.

Хмельницька міська територіальна громада

Нагадаємо, що 12 червня минулого року відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України було визначено територію Хмельницької міської територіальної громади з адміністративним центром у Хмельницькому. Хмельницька міська територіальна громада складається з шести старостинських округів. Це було визначено 18 грудня минулого року на основі рішення першої сесії Хмельницької міської ради.

Віртуальна карта Хмельницької міської територіальної громади

Тепер у Хмельницької міської територіальної громади є власна віртуальна карта. Над її розробкою працювали співробітники центральної бібліотеки Хмельницького. Робота тривала понад два місяці. Для цього використали інформацію з сайту Хмельницької міської ради, краєзнавчих видань тощо.

Ознайомитися детальніше з віртуальною картою усі бажаючі мешканці громади мають можливість на сайті Хмельницької міської централізованої бібліотечної системи. Для цього слід зайти у розділ «Наше місто».

Працівники книгозбірні використали спеціальну програму для того, щоб розробити віртуальну мапу Хмельницької міської територіальної громади. Це означає, що віртуальна мапа не лише демонструє межі громади та географічне розташування населених пунктів. Вона є інтерактивною.

На віртуальній мапі зображено усі населені пункти, які увійшли до складу Хмельницької міської територіальної громади. Зокрема, 24 села та місто Хмельницький, який є центром громади. На мапі позначено шість старостинських округів. Вони об’єднані за допомогою інфографіки за кольорами. Усі населені пункти на мапі позначені кольоровими піктограмами. Для того, щоб більш детальніше ознайомитися з кожним населеним пунктом, потрібно натиснути на відповідну піктограму на карті. На екрані одразу з’явиться докладна інформація про обраний населений пункт та фотографія. Зокрема, жителі громади зможуть довідатися про дату заснування, площу того чи іншого населеного пункту, поштовий індекс, кількість мешканців, інфраструктуру. Піктограма у вигляді книжечки означає те, що у цьому населеному пункті є бібліотека. Натиснувши на піктограму, можна дізнатися також коротку інформацію про книгозбірню у тому чи іншому населеному пункті.

Завідуюча методично-бібліографічного відділу Хмельницької міської централізованої бібліотечної системи Тетяна Венгрова розповіла, що ідея створення віртуальної карти міської територіальної громади з’явилася ще минулого року. За словами Тетяни Венгрової, бібліотеки є, в першу чергу, інформаційними центрами, тому виникло бажання розповісти мешканцям про їхні населені пункти, які увійшли до складу територіальної громади міста. Працівники бібліотеки опрацювали необхідну інформацію та розмістили її на віртуальній карті. Кожен бажаючий має можливість переглянути її на комп’ютері, ноутбуці, планшеті або на смартфоні.

Незабаром віртуальну мапу планують доповнити та зробити її ще більш інформативнішою. На ній з’являться пам’ятки архітектури та парки, які знаходяться у селах міської територіальної громади.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.