Вівторок, 30 Квітня, 2024

На Хмельниччині хочуть ліквідувати дитячі санаторії

Влада не перший рік намагається закрити спеціалізовані установи санітарного типу. І в квітні місяці на сесії Хмельницької обласної ради планують розглянути питання щодо ліквідації 5 комунальних закладів. І в цю п’ятірку входить три санаторії для дітей. Більше інформації дізнайтеся на сторінках сайту khmelnytskyi-future.com.ua.

З першої спроби невдалося

Депутати обласної ради вкотре розглядають питання про ліквідацію фтизіатричних дитячих закладів. Минулого року віднайшли кошти в бюджеті, тому питання з порядку денного зняли. Цьогоріч, знову на сесії обласної ради чиновники будуть вирішувати долю дитячих санаторіїв. Мотивують це тим, що заклади не увійшли до переліку установ, які мають фінансуватися Національною службою здоров’я України. Отже, під загрозою закриття опинилися: Кам’янець-Подільський обласний дитячий спеціалізований санаторій, Великожванчицький обласний дитячий пульмонологічний санаторій та обласний дитячий санаторій “Світанок”, що розташований в мальовничому селі Маліївці Дунаєвецького району. Це саме те село, яке набуло популярності останні декілька років. Адже там функціонує красивий Маліївський водоспад. 

Крім того, в планах чиновників закрити протитуберкульозну лікарню, що розташована на території Кам’янець-Подільського району та Хмельницьку обласну фірму “Фармація”.

Де проходити санаторне лікування дітям?

За останніми статистичними даними на території України зареєстровано понад 17 тисяч хворих на туберкульоз. Кожного року на туберкульоз хворіє близько однієї тисячі дітей. І кожного року фтизіатричні заклади скорочують. Якщо обласні керманичі проголосують, то дитячі санаторії будуть ліквідовані. А це означає, що будівлі (історичні) перейдуть на баланс громади, а працівники будуть звільнені. Батькам буде запропоновано два варіанти: лікуватися амбулаторно або у санаторії “Дністер”, що розташований у Старій Ушиці.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.