П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Як у Хмельницькому модернізуватимуть систему зовнішнього освітлення протягом 2019 року

У Хмельницькому продовжують оновлювати зовнішнє освітлення. У міському бюджеті передбачили 3,5 мільйони гривень на модернізацію системи вуличного освітлення. Протягом шести місяців заплановано замінити старі світильники на сучасні та енергоощадні. Далі розповість «Хмельницький Майбутнього».

Протягом минулого року на вулицях міста комунальне підприємство «Міськсвітло» встановило понад півтисячі сучасних світильників. На Проспекті Миру було замінено понад 230 таких ліхтарів.  Також було проведено капітальний ремонт зовнішнього освітлення у віддалених районах міста — житловому масиві «Проскурівщина та на двох вулицях мікрорайону Книжківці — Яблуневій і Старосадовій. Про це йдеться в сюжеті МТРК «Місто».

Сучасні LED-світильники енергоощадні та не потребують спеціальної утилізації. Вони складаються зі світлодіодів. Корпус приладів виготовлений із алюмінієвого сплаву. Вага одного ліхтаря сягає 11 кілограм. Світильники не потрібно часто змінювати. Для кращого освітлення вулиць ліхтарі мають регульований кут нахилу. Завдяки сучасному освітленню Хмельницький суттєво заощаджує на електроенергії, яка витрачається на освітлення вулиць та багатоповерхових будинків.

У першому півріччі 2019 року планують продовжити модернізацію мережі зовнішнього освітлення у Хмельницькому. На це з міського бюджету буде виділено 3,5 мільйони гривень. Через місяць капітальний ремонт мереж освітлення розпочнеться у мікрорайоні Лезневе. Також працівники комунального підприємства «Міськсвітло» приділятимуть увагу прибудинковим територіям. Про це розповів директор підприємства «Міськсвітло» Володимир Пекарський. Також планується замінити освітлення на відрізку від вулиці Подільської до філармонії.

Додамо, що з 2018 року комунальники головний акцент роблять на енергозбереженні. Адже минулого року завдяки заміні ламп розжарювання на світлодіодні та встановленню нових світильників Хмельницький заощадив майже 4 мільйони гривень.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.