Середа, 24 Квітня, 2024

Скільки хмельничан вже отримали електронний квиток

Електронні квитки отримали вже 17 тисяч хмельницьких пільговиків. Наразі черг та ажіотажу з отримання електронних квитків не спостерігається. Далі про це розповість khmelnytskyi-future.

Електронні квитки

Електронний квиток являє собою безконтактну електронну пластикову картку для оплати проїзду у громадському транспорті. Завдяки впровадженню автоматизованої системи обліку та оплати проїзду пасажирам комфортніше та зручніше користуватися громадським транспортом.

Нагадаємо, що електронні квитки у Хмельницькому почали видавати з третього лютого. Електронний квиток у вигляді пластикової картки зеленого кольору. Для того, щоб його отримати, з собою потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код та посвідчення, що підтверджує право на пільговий проїзд. 

Наразі вже 17 тисяч хмельницьких пільговиків вже отримали електронні квитки. Про це розповіли в управлінні праці та соціального захисту населення. Хмельничан запевняють, що електронних квитків вистачить усім, їх виготовили із запасом, тому хвилюватися не потрібно. Про це йдеться в сюжеті МТРК «Місто».

Валідатори

Станом на на сьогодні, 5 березня, валідаторами, які зчитуватимуть інформацію з електронних квитків, обладнали 60 хмельницьких тролейбусів. До кінця березня такі пристрої з’являться ще в 30 тролейбусах. Про це повідомив директор Хмельницького комунального підприємства «Електротранс» Віктор Паламарчук. Валідатори прикріплюють до поручнів одразу біля входу до тролейбусу. Користування валідатором не потребує особливих знань чи навичок. Пасажир повинен просто прикласти свій електронний квиток до валідатора і все. На екрані з’явиться інформація про те, що транзакція пройшла успішно і проїзд оплачено. Як правильно користуватися електронним квитком, хмельничанам розповідають працівники управління праці та соцзахисту.

Ті хмельничани, які вже отримали електронний квиток, наразі не можуть користуватися ним замість посвідчень. Система ще не працює. В.о. начальника управління транспорту і зв’язку Сергій Шепурев розповів, що з травня планується запустити в тестовому режимі автоматизовану систему обліку та оплати проїзду. 

Зазначимо, що валідатори також встановлюють у комунальних автобусах. На черзі – маршрутні таксі приватних перевізників.

Валідатори та платні електронні квитки виготовляє фірма «ГЕРЦ». З кожної транзакції компанія отримуватиме певний відсоток.

н

Де можна отримати електронний квиток у Хмельницькому

1. Управління праці та соціального захисту населення:

  • вул. Проскурівського Підпілля, 32, (для мешканців Центру)
  • вул. Проскурівська, 56, (для мешканців Книжківців та Центру)
  • вул. Перемоги, 10Б, (для мешканців мікрорайонів Виставка та Озерна)
  • вул. Шевченка, 99, (для мешканців Ракове та Лезневе)
  • вул. Інститутська, 18, (для мешканців Південно-Західного мікрорайону та Ружичної)
  • вул. Купріна, 61, (УМК «Дубове», для мешканців мікрорайону Дубове)
  • вул. П. Мирного, 31, (УМК «Озерна», для мешканців Озерної)
  • вул. Майборського, 11, (Будинок управління №2, для мешканців мікрорайону Ракове)

2. Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП):

  • вул. Соборна, 16, (для мешканців мікрорайону Гречани)
  • вул. Грушевського, 86, (для мешканців мікрорайону Дубове)

Електронний квиток громадяни отримують безкоштовно. Право на пільговий проїзд у громадському транспорті мають 64 тисячі хмельничан. Згодом електронний квиток зможуть придбати усі бажаючі. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.