П’ятниця, 29 Березня, 2024

Зовсім скоро туристи зможуть на велосипедах подорожувати навколо Бакоти

Про розвиток туризму заговорили у Староушицькій об’єднаній територіальній громаді Кам’янець-Подільського району. І це закономірно, адже Кам’янеччина славиться своїми унікальними краєвидами. Більше інформації дізнайтеся з khmelnytskyi-future.com.ua.

Староушицька громада розпочала співпрацю з веломандрівником Сергієм Толстіхіним

Ще минулого року Староушицька громада розпочали співпрацювати з хмельницьким мандрівником. Спільними зусиллями був розроблений туристичний маршрут краю. Суть полягає в тому, що туристи зможуть на декілька днів заїжджати на велосипедах та зупинятися у зелених садибах. Адже Бакота – не єдине надбання регіону.

На Хмельниччині слабо розвинений туризм

Сергій Толстихін зазначає, що внутрішній туризм на Поділлі розвинений слабо. А у нашій області розташовано багато культурних пам’яток та цікавих місць. Саме тому виникла ідея створення такого проекту, який буде носити назву Легенди Пониззя. І він буде не лише складатися з велосипедних маршрутів. Буде також частина ділянки де потрібно скористатися судном. А ще цей регіон Поділля відомий  винними традиціями, сирами. Тож організатори планують зробити ці локації більш відомими для туристів. Це не лише популяризація місцевої продукції, а й кошти, які будуть залишати тут мандрівники. 

Також в перспективі організація велоквесту та можливе створення туристично-лікувального комплексу.

Нагадаємо, що Сергій Толстихін мандрівник, який розпочав свої мандрівки на велосипеді у 2013 році. За цей період веломандрівник встиг відвідати два десятки країн Європи.

 

Як вам такі перспективи? Які ваші думки щодо розвитку туризму на Хмельниччині?

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.