П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У сквері імені Степана Бандери висадили дерева

Минулого тижня у сквері імені Бандери висадили дерева. Вже весною хмельничани зможуть милуватися кленами, катальпами та японською сливою, яка більш відома як сакура. Далі розповість «Хмельницький Майбутнього».

Нагадаємо, що напередодні Дня міста, на розі вулиць Зарічанської та Степана Бандери, з’явилася нова затишна зона для дозвілля. Сквер назвали в честь Степана Бандери. Над проектом нової зеленої зони працювали архітектори громадської ініціативи «ProProstir». На території скверу встановили шість сучасних лавочок круглого типу, а також розширили пішохідну зону. На території скверу з’явилося якісне освітлення. Одразу біля кіоску преси облаштували парковку для автомобілів. Також тут з’явилася велодоріжка. У теплу пору хмельничани із задоволенням відпочивали у новому сквері. Вартість робіт становила шість мільйонів триста тисяч гривень.

Новій зоні відпочинку не вистачало озеленення. Про це неодноразово наголошували хмельничани у соцмережі. У п’ятницю, двадцять другого листопада, начальник управління житлово-комунального господарства Василь Новачок повідомив на своїй сторінці у соцмережі, що на території скверу ім. Бандери висадили дерева. 

«Сакури і клени висаджують на площі Бандери. Весною буде гарно», – написав Василь Новачок.

У сквері будуть рости клени, катальпи, японська слива, яка більш відома як сакура. Також висадили кущі. Усі дерева від двох до чотирьох метрів. Вони матимуть певну крону і створюватимуть тінь. Тому при спекотній погоді усі бажаючі зможуть відпочити у затінку дерев. Хмельничани активно коментують допис Василя Новачка. Користувачі соцмереж вважають, що потрібно встановити камери відеоспостереження, щоб вандали не пошкодили дерева. Також хмельничани вважають, що варто облаштувати більше подібних місць для відпочинку у Хмельницькому.

Фото – управління ЖКГ.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.