Субота, 20 Квітня, 2024

Що таке е-квиток і коли він з'явиться у хмельницькому громадському транспорті?  

На початку 2019 року Верховною Радою був ухвалений закон, який передбачає введення в громадському транспорті електронних квитків. Дійшли інновації і до нашого обласного центру. Більше інформації дізнайтесь з khmelnytskyi-future.com.ua.

Отже, в обласному центрі містяни та гості міста будуть розраховуватися в громадському транспорті не готівкою, а пластиковою карткою. Про таке рішення заговорили у Хмельницькій міській раді. І обіцяють новації реалізовувати вже на початку 2020 року. До слова, безготівковий розрахунок у транспорті працює у Тернополі, Львові, Києві та Дніпрі. 

Як  е-квиток працює?

У кожному тролейбусі та автобусі буде присутній прилад валідатор, який і буде пасажирам замість кондуктора. Кожен хто зайшов в транспорт має підійти до приладу та прикласти свою пластикову карту. Після цієї операції валідатор має видати вам квиток. Зазначимо, що для пільговиків картки будуть видаватися в спеціалізованих місцях, ну а звичайні пасажири зможуть придбати їх у вільному доступі. Керманичі зазначають, що вже виготовлено сорок три тисячі карток для пільгових категорій громадян. Ще в процесі двадцять тисяч і незабаром електронні квитки будуть видаватися. 

Кондукторів звільнять?

Ні, кондукторів буде перекваліфіковано в контролерів, які час від часу перевірятимуть наявність е-квитків у пасажирів. А доки хмельничани не звикнуть до новацій – будуть на місцях пояснювати, як користуватися валідатором. Крім тролейбусів і маршруток безготівковий розрахунок з’явиться також і у маршрутках. 

Чиновники вважають, що електронний квиток спростить життя всім: водіям, які не будуть відволікатися, і пасажирам. Адже водії не зможуть сказати свою коронну фразу: “В мене вже є два пільговика”. 

А ви як вважаєте? 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.