П’ятниця, 29 Березня, 2024

У сквері ім. Шевченка триває реконструкція старої вбиральні

У сквері імені Тараса Шевченка триває реконструкція старої вбиральні. Далі розповість «Хмельницький Майбутнього».

У Хмельницькому працює кілька безкоштовних громадських туалетів. Вони розташовані у парку ім. Чекмана, у Дендропарку, у сквері ім. Франка, у Молодіжному парку та в центрі міста, біля ТЦ «Дитячий світ». Весною цього року вбиральню у сквері ім. Шевченка зачинили на ремонт. Наразі у сквері для хмельничан та гостей міста діють декілька біотуалетів. Але матусям з маленькими дітьми, людям старшого віку та тим, хто пересувається на візочках, користуватися біотуалетом складно. Тому хмельничани хочуть, щоб їх якомога швидше замінили на стаціонарні та зручні.

У сквері ім. Шевченка з’явиться нова сучасна вбиральня. Переможцем тендеру на будівництво нової вбиральні стало одне з місцевих приватних підприємств. У середині жовтня розпочалася реконструкція старої вбиральні у сквері ім. Шевченка. На зведення нового туалету з міського бюджету підряднику виділять понад два з половиною мільйона гривень. Новий громадський туалет буде вже не під, а над землею. Ним зможуть користуватися також люди, які пересуваються на візочках. Вхід до нового туалету буде платним. За словами начальника управління житлово-комунального господарства Василя Новачка, це дасть змогу зменшити кількість вандалів, які заходять у туалет, щоб знищити майно. Також платний вхід дасть змогу окупити витратні матеріали: папір, мило.

З наступного тижня підрядник планує розпочати зведення фундаменту. Зараз п’ятеро будівельників працюють над створенням нової вбиральні. Вони розбирають старий туалет за допомогою відбійних молотків та кувалди. Про це йдеться в сюжеті МТРК «Місто».

Відповідно до проекту, нову вбиральню у сквері ім. Шевченка повинні побудувати до кінця 2020 року.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.