П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Хмельницькому встановлюють новий світлодіодний світлофор

У Хмельницькому встановлюють сучасний світлофор. Новий світлофорний об’єкт буде розташований на вулиці Проскурівського Підпілля. Далі розповість «Хмельницький Майбутнього».

У сімдесяті роки минулого століття в нашому місті почали встановлювати перші світлофори. Частина приладів застаріла, тому велику увагу приділяють оновленню світлофорних об’єктів. Замість старих електролампових приладів на вулицях міста поступово встановлюють сучасні світлодіодні. Ці прилади дають змогу суттєво заощаджувати споживання електроенергії та підвищують безпеку дорожнього руху. У сонячну погоду на такому світлофорі значно краще видно сигнал. Також сучасні прилади мають спеціальний таймер зі зворотнім відліком часу. У такому разі і водій, і пішохід можуть враховувати, чи встигнуть вони вирушити далі чи варто зачекати. 

Кошти на заміну світлофорів виділяють з міського бюджету. Ціна на виріб залежить від типу обладнання і може сягати дванадцяти тисяч гривень. При визначенні місць для заміни світлофорів враховують аварійність ділянки дороги.

Сьогодні, першого листопада, комунальники оновлюють світлофор на вул. Проскурівського підпілля. Про це йдеться на офіційній сторінці управління житлово-комунального господарства у соцмережі. У сонячну погоду буде набагато чіткіше видно сигнал світлофору. Також новий прилад дасть змогу суттєво економити на електроенергії.

За даними управління житлово-комунального господарства, у Хмельницькому є сто вісімнадцять світлофорних об’єктів, на яких влаштовано тисяча триста п’ятдесят дев’ять світлофорів. З них транспортних сімсот сімдесят п’ять, пішохідних – п’ятсот вісімдесят чотири. Наразі у нашому місті вже працює тисяча двісті вісімдесят сім світлодіодних світлофорів. До кінця цього року планують замінити ще сімдесят два лампових світлофора на шістьох об’єктах.

Фото – управління житлово-комунального господарства

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.