Субота, 20 Квітня, 2024

У Хмельницькому завершується будівництво скверу імені Степана Бандери

У Хмельницькому завершується будівництво скверу імені Степана Бандери. Усі необхідні роботи планують закінчити до Дня міста, який відзначатимуть вже цими вихідними. Наразі підрядники монтують лавки та завершують вкладати бруківку. Далі розповість “Хмельницький Майбутнього”.

Вперше про сквер поблизу «Електроніки» почали говорити минулого року. Переможцем тендеру на виконання робіт з облаштування скверу стала тернопільська фірма, яка отримала понад п’ять мільойнів гривень з міського бюджету на це будівництво. Над проектом нової зеленої зони працювали архітектори громадської ініціативи «ProProstir».

Тут встановили шість сучасних лавочок круглого типу, а також розширили пішохідну зону. На території скверу облаштували якісне освітлення. 

Підрядники обіцяють завершити усі необхідні роботи до Дня міста, який цього року відзначатимуть протягом двадцять восьмого та двадцять дев’ятого вересня. 

Також підрядники працюють над постаментом, де невдовзі встановлять пам’ятник Степану Бандері. Його спорудять за кошти меценатів. Крім того, вкладають бруківку, зварюють огорожу. Хмельничани, які проживають у цьому мікрорайоні, позитивно відгукуються про те, що тут з’явиться нова зона для відпочинку. Про це йдеться у сюжеті МТРК “Місто”.

“Мені дуже подобається колір бруківки, поєднання її зі штучним гранітом. Переконаний, коли будуть зелені насадження, це буде подобатися людям. Я чув закиди, що мало дерев. Насправді зрізали лише два сухих дерева. Звичайно, буде набагато краще ніж зараз”, – наголосив начальник управління ЖКГ Василь Новачок.

Також на території площі висадять близько двадцяти дерев: катальпи, клени, сакури і багато кущів.

“Дерева від 2 до 4 метрів, вони матимуть певну крону, це крок вперед. Хотіли б бачити більше дерев, але територія через комунікації не передбачає більше”, – каже архітекторка Олена Джула-Райфшнайдер.

За словами Василя Новачка, вартість будівельних робіт становить 5 мільйонів 300 тисяч гривень. Загальна вартість проекту складає понад шість мільйонів гривень. 

Нагадаємо, що нову зелену зону для відпочинку на розі вулиць Зарічанської та Степана Бандери почали облаштовувати у травні. Також тут здійснили капітальний ремонту підземного колектору та замінили водопровідні труби.

Отже, зовсім скоро хмельничани та гості міста матимуть можливість чудово та приємно відпочивати у новому сквері.

Фото – управління ЖКГ.

7ш

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.